ništa od komunikacije / Sud donio odluku o tome izlazi li Mamić na slobodu uz jamčevinu od 14 milijuna kuna

Ako je i nova odluka povoljna za njega, pitanje je može li najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa uopće na posao? Jer sa svjedocima, a to su trener i uprava Dinama, možda neće smjeti komunicirati

7.12.2015.
18:50
VOYO logo

Hoće li se Zdravko Mamić smiješiti i sutra? Odluku o tome izlazi li na slobodu uz jamčevinu od 14 milijuna kuna ili ne, izvanraspravno vijeće već je donijelo, ali je danas neće objaviti.

"Tu odluku ćemo saznati kada ona bude napisana i otpremljena strankama. A to je za očekivati da će biti tijekom sutrašnjeg dana", rekao je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvu odluku suda koji je Mamiću, njegovom sinu Mariu i poduzetnicima Sandru Stipančiću i Igoru Kroti dozvolio obranu sa slobode za 26 milijuna kuna  - žalio se USKOK, tvrdeći da jamčevina ne može zamijeniti istražni zatvor. No ako je i nova odluka povoljna za njega, pitanje je može li najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa uopće na posao? Jer sa svjedocima, a to su trener i uprava Dinama, možda neće smjeti komunicirati. 

"Pa zar mislite da se nekomu može ukinuti ustavno pravo na rad samo tako? Sigurno je samo da će funkcionirati klub besprijekrono", prokomentirao je direktor Dinama Tomislav Svetina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK Mamića tereti da je mozak skupine koja je iz Dinama u zadnjih 10 godina izvukla 10 milijuna eura i pola milijuna funti. On i suradnici, među kojima je bio i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, dio novca od transfera igrača prali su putem fiktivnih usluga off shore tvrtkama. Mamić je nakon prvog uhićenja u srpnju, ubrzo Remetinec zamijenio maksimirskom ložom. Odani mu se ljudi nadaju – tako će biti i protiv Bayern Munchena u srijedu, jer se izdašna jamčevina već prikupila.

Važno je ipak ono što se u nogometnom svijetu pitaju mnogi – kako će se korupcijska afera u konačnici odraziti na Mamićevu ulogu u Dinamu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo