1. srpnja dan vratara /

Subašićevo čudo u brojkama: Zadnjih osam jedanaesteraca nije obranio...

Image
Foto: AP Images

Ne pucaj jedanaesterac 1. srpnja, jer to je očito dan za vratare, koji su jučer skinuli čak osam kaznenih udaraca

2.7.2018.
9:54
AP Images
VOYO logo

Danijel Subašić obranio je jedanaesterac triput, jednako kao i Kasper Schmeichel, dok je dvaput udarac Španjolaca zaustavio Igor Akinfejev. Bio je to vratara na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Neki su se već našalili da će 1. srpnja biti proglašen "Danom vratara".

Ako je netko imao u glavi statitstiku Danijela Subašića u obranama kaznenih udaraca u zadnje vrijeme sigurno ne bi bio uvjeren u hrvatski prolazak uoči raspucavanja. Subašić, naime, nije obranio zadnjih osam jedanaesteraca upućenih prema njegovim vratima. Zadnji put kazneni udarac obranio je krajem 2016. u porazu Monaca od Lyona 1:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, kada se u računicu pridoda Subašićeva odlična statistika u reprezentaciji (2/4 prije jučerašnje utakmice), uključujući obranu kaznenog udarca Sergiju Ramosu na Euru 2016., tada je sigurnost u hrvatski prolazak bila veća.

Upravo je jedanaesterac protiv Španjolske na prošlom Euru bio poseban. Legenda kaže da je Luka Modrić tada bio djelomice zaslužan za Subašićevu obranu jer je rekao Dariju Srni kako će Ramos pucati, a Srna je to šapnuo Subašiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je hrvatski vratar obranio čak tri kaznena udarca: Eriksenu, Schoneu i Nicolaiju Jørgensenu. Time je postao drugi u povijesti koji je to učinio, nakon Portugalca Eduarda 2006. I Schmeichel je obranio tri kaznena udarca, no on je u drugoj kategoriji jer je jedan od njih bio tijekom igre.

>> Hrvatska ide u četvrtfinale! Čudesni Subašić obranio tri penala, Rakitić zabio odlučujući gol

>> Predsjednica se na Facebooku pohvalila odlaskom u svlačionicu Vatrenih

>> Unatoč hrvatskoj pobjedi igračem utakmice proglašen - Danac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo