Nije šala / Studenti se useljavaju u Dinamov stadion, ali nisu svi oduševljeni: 'To je kao da se udruga za zaštitu okoliša useli u prostorije rafinerije nafte'

Image

Tri tisuće kvadrata poslovnih prostora zjape prazni no do ožujka bi ih trebalo popuniti čak tri tisuće studenata.

11.1.2022.
11:56
VOYO logo

Prostori ispod sjeverne tribine stadiona na Maksimiru uskoro bi trebali dobiti svoje prve stanare. Naime, čak tri zagrebačka fakulteta – Arhitektonski, Geodetski i Građevinski – bi se trebali useliti u na prva tri kata sjeverne zgrade Dinamovog stadiona. Tih tri tisuće kvadrata poslovnih prostora zjape prazni no do ožujka bi ih trebalo popuniti čak tri tisuće studenata.

Informaciju je prvi objavio profesor sportske ekonomije Sveučilišta u Zagrebu Tomislav Globan, a nije dugo trebalo čekati na potvrdu ove po mnogočemu senzacionalne vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još ništa nije realizirano, ali je izgledno da ćemo tamo preseliti. To je privremeno rješenje dok traju radovi na obnovi naše matične zgrade. Bude li sve po planu, u Maksimiru bismo trebali biti godinu dana, a onda se vratiti u naše prostorije" potvrdio je ovu naizgled neobičnu informaciju dekan Građevinskog fakulteta Stjepan Lakušić za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će potrebne sitne prenamjene"

Priču je inicirao dekan Arhitektonskog fakulteta Bojan Baletić, a on je razjasnio za isti medij da su se razmatrale različite opcije no da se zgrada stadiona pokazala kao najbolje rješenje. Taj dio maksimirskog kompleksa nije dio cjeline koji u zakupu do 2030. godine ima GNK Dinamo.

"Ako se ideja realizira bit će potrebno napraviti sitne prenamjene" tvrdi Baletić te dodaje da je plan da se na prvom katu smjeste Građevinski i Geodetski, a na preostala dva kata Arhitektonski fakultet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZJAVA GRADONAČELNIKA /

Tomašević o gradnji Dinamovog stadiona: 'Tražimo model kojim nećemo opteretiti gradski proračun'

Image
IZJAVA GRADONAČELNIKA /

Tomašević o gradnji Dinamovog stadiona: 'Tražimo model kojim nećemo opteretiti gradski proračun'

Nisu svi oduševljeni idejom

Ipak ne slažu se svi s ovom idejom. Tako je već spomenuti profesor Tomislav Globan na svome Twitter profilu zaključio da je ovo "kao da se udruga za zaštitu okoliša useli u prostorije rafinerije nafte i tamo održava sastanke".

Image

Valja napomenuti da nacrt novog Maksimira s 25 tisuća kvadratnih metara poslovnih prostora predstavljena sad već davne 1998. godine, a u njoj su planirani trgovački i ugostiteljski prostori, uredi, pješačke zone i još mnogo toga no do danas ništa od toga nije realizirano. Ipak sudeći po ovoj informaciji 24 godine kasnije stvari su se pomakle s mrtve točke, makar privremeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo