OZLJEDA ZADNJE LOŽE / Strinić otpao s popisa Nike Kovača

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Na današnjoj konferenciji za novinare hrvatski izbornik Niko Kovač potvrdio je da Ivan Strinić definitivno neće putovati na pripreme, niti u Brazil.

22.5.2014.
11:38
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

IvanStrinić je otpao s popisa NikeKovača. Potvrdio je to i sam izbornik te dodao kako je njegova ozljeda zadnje lože takva prirode da neće ići u Brazil. To je drugi kandidat koji je otpao s prvotnog, šireg popisa Nike Kovača nakon Ive Iličevića.

"Svi osim Modrića i Kranjčara bit će na okupu. Strinić, nažalost, nije u dobroj situaciji. A mi smo odlučili da on neće s nama na pripreme, dakle i na prvenstvo. Ozljeda je takva kakva je, ruptura mišića. On je tu ozljedu dobio prije tri tjedna, nije se ozljeda zaliječila i ta ruptura se potvrdila. On bi sad u najmanju ruku bio deset dana izvan pogona, a mi  2. lipnja moramo objaviti popis od 23 igrača. Osobno, žao mi ga je, on je igrač koji je dugo godina u reprezentaciji. No, moramo biti korektni i prema ostalima koji će tražiti šansu. Morat ćemo tražiti neko drugo rješenje", obajsnio je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša lijeva strana terena je nekako problematična. Mi na toj poziciji nemamo puno igrača. Imamo sigurno rješenja za taj problem, imamo igrača koji su to već igrali. Probat ćemo u Austriji dosegnuti prava rješenja", dodao je izbornik.

Hrvatski izbornik je otkrio kako je  njegov stožer pojačan dvojicom stranaca. Francuz Nicolas Jover će biti zadužen za video analizu, a Irac Barry Hamilton za GPS sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jover radi u francuskom Montpellieru i do njega smo došli privatnim kanalima. Bio je s nama na utakmici protiv Švicarske i posao je odradio kvalitetno," kazao je Kovač.

"Irac Hamilton je stručnjak za GPS sistem kojim se otkriva koliko igrača istrče. To će nam puno pomoći na treninzima. Sad ćete vi reći da imamo puno tehnike. No, to koriste veliki klubovi. I vi svi imate kompjutore i pametne telefone.  Isto idete ukorak s vremenom", objasnio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač se još jednom osvrnuo i na jučerašnji posjet poplavljenoj Slavoniji. "Smatrali smo kako moramo pružiti moralnu, ali i financijsku pomoć tim ljudima. Ljudi moraju krenuti ispočetka. Želimo im uistinu olakšati situaciju. Mislim da je normalno da smo se pojavili tamo. Ne, nije nam to ništa poremetilo u početku priprema. Sve je dobro organizirano," kaže hrvatski strateg.

Reprezentacija na pripreme u Austriju kreće u petak, a Kovač je otkrio kako će se najviše raditi na eksplozivnosti i taktici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo vremena za bazične pripreme, biti će dosta individualnog rada zavisno od toga u kakvom su stanju igrači. Bit će i umora, protiv Malija u Osijeku ćemo biti malo i umorni. No, vrhunac forme i snage mora biti u Brazilu, ne u Osijeku 31. svibnja. Morati ćemo paziti i da se netko ne ozlijedi", rekao je Kovač i za kraj se osvrnuo na finale Lige prvaka.

"Je, srce bi voljelo da Luka Modrić osvoji naslov prvaka. Atletico je postao prvak Španjolske i sjajna je momčad. Bit će Realu teško, no navijam za Madriđane zbog Luke. Inače, ako sam dobro računao dosad je 14 igrača s našeg popisa uzelo trofej, prvenstvo, kup ili Europsku ligu. Neka Modrić bude naš 15. igrač s trofejom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo