klasika na utakmicama / Strani mediji o hrvatskoj sramoti: 'Imbecilna akcija zasjenila utakmicu'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Eurosport, Guardian, ESPN, Marca i skoro svi talijanski mediji, prenijeli su vijest o tome kako Hrvatsku vjerojatno očekuje nova kazna Uefe nakon što je na poljudskom travnjaku osvanula svastika

13.6.2015.
10:58
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Sinoćnji remi Hrvatske i Italije zasjenila je svastika na poljudskom travnjaku.

Eurosport, Guardian, ESPN, Marca i skoro svi talijanski mediji, prenijeli su vijest o tome kako Hrvatsku vjerojatno očekuje nova kazna Uefe nakon što se igralo pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među prvima, novu hrvatsku sramotu prenio je New York Daily News, ali i San Francisco Chronicle.

"Svastika ukrala šou Hrvatima i Talijanima", stoji u tekstu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski AS čudi se ovakvoj reakciji.

"Iako je navijačima bio onemogućen pristup stadionu, oni su ipak pronašli način da napakoste svojoj reprezentaciji. Uefa je dosta stroga prema Hrvatskoj, pitanje je kako li će tek sada reagirati. Jedno je sigurno, rasistički navijači napakostili su Rakitiću i ekipi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eurosport je zaključio da je HNS bio svjestan problema, jer su poslali svoje ljude da "zakrpaju problem" tijekom poluvremena.

"Izjava o incidentu nije bilo, ali su zato svojim postupkom jasno dokazali da znaju što se dogodilo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se moglo čuti među novinarima na stadionu, takav izgleda dijela travnjaka mogao je navodno nastati zalijevanjem kemikalijama od kojih trava djelomično izgori, ali se na danjem svjetlu teže primjećuje taj oblik, dok se pod reflektorima u večernjim satima može uočiti takav oblik na travnjaku.

Pokušaji radnika na stadionu da tijekom poluvremena uklone svastiku i nisu bili baš uspješni, piše Eurosport i nastavlja: "Hrvatsku gotovo sigurno očekuju nove kazne". Na sličan način priču je opisao i engleski Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su cijelu situaciju opisali kao "Imbecilnu akciju domaćih navijača tijekom poluvremena koja je zasjenila cijelu utakmicu".

Predsjednik HNS-a Davor Šuker za hrvatske je medije odbio dati izjavu, ali je za RAI rekao: "Imamo jasan problem jer naši navijači ne poštuju pravila".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usto, za danas u 12 sati najavljena je izvanredna konferencija HNS-a zbog incidenta na Poljudu, kojeg će prokomentirati predsjednik HNS-a Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

VIŠE O TEMI:

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo