NEVJEROJATNE SCENE / Strani mediji o dočeku Vatrenih: 'Hrvatska slavi kao svjetski prvak'

Image
Foto: Dalibor Urukalović/Željko Lukunić/Pixsell

O dočeku Vatrenih izvještavaju i britanski mediji, pa The Sun piše o 'nevjerojatnih scenama na ulicama Zagreba'

16.7.2018.
22:15
Dalibor Urukalović/Željko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativci predvođeni izbornikom Zlatkom Dalićem i kapetanom reprezentacije Lukom Modrićem s pozornice na zagrebačkom Trgu bana Jelačića zahvalili su na veličanstvenom dočeku nakon osvajanja srebra na Svjetskom nogometnom prvenstvu, pozdravljeni ekstatičnim skandiranjem navijača iz cijele Hrvatske.

Nogometni svjetski viceprvaci navijačima su poručili da su oni svojim navijanjem "svjetski prvaci” te im zahvalili na dolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema posljednjim procjenama policije Vatrene je od zračne luke do Trga pratilo nevjerojatnih 550 tisuća ljudi! Fotografije i snimke spektakularnog dočeka obišle su svijet, a brojni strani mediji popratili su povratak srebrnih reprezentativaca kući.

Stotine tisuća ljudi izašlo je na ulice glavnog grada Zagreba kako bi pozdravilo hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Diljem grada urla se ''prvaci!'', ''prvaci!'', prenosi Sky News.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Izgleda da cijela zemlja slavi drugo mjesto u Hrvatskoj'', istaknuo je na svom Twitter profilu ''Bleacher Report'', dok Sports Illustrated navodi ''Kakve scene u Zagrebu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska slavi kao svjetski prvak",piše DW.com, dok FoxSports javlja da su deseci tisuća Hrvata došli dati podršku herojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O dočeku Vatrenih izvještavaju i britanski mediji, pa The Sun piše o 'nevjerojatnih scenama na ulicama Zagreba', o sjajnoj atmosferi, bakljama, zastavama i transparentima, a donose i veliku fotogaleriju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska priredila veliki doček u Zagrebu, a Mario Mandžukić potpisao policajcu kacigu", stoji u naslovu Daily Maila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika fešta iz Zagreba našla se i na naslovnici ugledne Gazzette dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USA Today javlja kako se u Zagrebu okupilo mnoštvo građana koji očekuju svoje heroje. Independent.ie piše kako se mala zemlja od samo četiri milijuna stanovnika trese od euforije koja traje još od pobjede nad Engleskom i o ulicama Zagreba koje su preplavljene kockicama i hrvatskim zastavama.

Washington Post donosi veliki izvještaj oduševljene reporterke koja javlja o 'eksploziji nacionalnog ponosa unatoč porazu u finalu'. Pišu o desecima tisuća navijača koji su došli iz udaljenih gradova gdje su autobus s igračima dočekali uz pjesmu i ovacije 'Šampioni, šampioni', a javljaju i o dočeku koji su Vatrenima priredili pripadnici zračnih snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo