DVOBOJ PROTIV JUŽNE KOREJE / Štimac vratio Petrića, pozvao i dvojicu mladića

Image
Foto: PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac objavio je popis kandidata za prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje, koja će se igrati 6. veljače u Londonu na stadionu nogometnog kluba Fulham, Craven Cottageu.

21.1.2013.
12:49
PIXSELL
VOYO logo

Bit će to prva utakmica hrvatske vrste u 2013. godini, ujedno i glavna provjera uoči nastavka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmice protiv Srbije, 22. ožujka u Zagrebu.

Igor Štimac je pozvao 26 igrača, ali u iduća dva tjedna taj će se popis smanjiti na 19 imena. Na popisu nema većih iznenađenja, ponovno su među pozvanima mladi veznjaci Mateo Kovačić (Dinamo) i Franko Andrijašević (Hajduk). Zbog klupskih obveza izbornik nije zvao standardne reprezentativce Milana Badelja (HSV) i vratara Monaca, Danijela Subašića.

"Očekuje nas jako važna utakmica protiv ozbiljnog suparnika. Želimo pružiti maksimum bez obzira što se radi o nezgodnom terminu. Moramo biti oprezni da se nitko ne ozlijedi, a posebice oni koji su u fazi priprema", rekao je Štimac.

Okupljanje reprezentacije je 4. veljače u Zagrebu.

Koreja se na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi plasirala u osminu finala, dok je na zadnja dva Azijska kupa bila brončana.

Trenutačno je na 34. mjestu Fifine ljestvice, a do sada smo međusobno igrali pet puta, a svih pet susreta je bilo prijateljskog karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je slavila jednom, u ožujku 1996. u Zagrebu 3:0, dok su Korejci slavili dva puta, oba rezultatom 2:0. U Seoulu 2001. i Hong Kongu 2006. Jedna utakmica je završila bez pobjednika, 1:1.

VRATARI: Stipe Pletikosa (Rostov), Dario Krešić (Lokomotiv Moskva).

OBRANA: Josip Šimunić (Dinamo), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva), Gordon Schildenfeld (PAOK), Dejan Lovren (Lyon), Ivan Strinić (Dnjipro), Darijo Srna (Šahtar), Mario Maloča (Hajduk).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Josip Radošević (Hajduk), Ivan Rakitić (Sevilla), Sammir (Dinamo), Ivan Perišić (Wolfsburg), Niko Kranjčar (Dinamo Kijev), Mateo Kovačić, Arijan Ademi (Dinamo), Franko Andrijašević (Hajduk), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev).

NAPADAČI: Mario Mandžukić (Bayern), Eduardo da Silva (Šahtar), Nikica Jelavić (Everton), Nikola Kalinić (Dnjipro), Ivica Olić (Wolfsburg), Mladen Petrić (Fulham).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo