EKSLUZIVNO ZA RTL DANAS / Štimac uzvratio Šukeru: On nije na razini predsjednika saveza!

'Nije Šuker neinteligentan, ali nije na razini predsjednika saveza!' Rekao je to između ostalog Igor Štimac u ekskluzivnom, povratničkom intervjuu za RTL Danas. Kaže Štimac, u kvalifikacijama je ostvario postavljeni cilj, i nakon odmora jedva čeka povratak nogometu.

16.1.2014.
19:00
VOYO logo

Izvan reflektora već nekoliko mjeseci, ali sada je, nakon odmora, Štimac spreman za još.

"Pa slijedi razdoblje u kojem ću sigurno prihvatiti neku od ponuda koja će biti tu", priznaje bivši izbornik Vatrenih Igor Štimac.

Ali sjećanje se vraća na poraz od Škota zbog kojeg je dobio otkaz jer kako je Šuker rekao RTL-u Danas - otišao bi i da je član obitelji.

"Šuker prva stvar ima problem s davanjem izjava jer nema tu komunikaciju na razini koju bi trebao imati jedan predsjednik. Ne bih rekao da je on neinteligentan, ali nema moć izražavanja kakvu bi trebala imati jedna osoba na poziciji predsjednika saveza. Ali imam i odgovor na to - ja bi možda njemu kao predsjedniku dao otkaz prvi, ali što to znači, ja sam za to da ako se nekome da prilika da mu se onda da prilika do kraja", tvrdi Štimac.

Jer smatra da pravu podršku nije imao.

"Ako se vratimo na ono ako je od mene traženo da u deset utakmica koliko imamo u kvalifikacijama ostvarimo prvo ili drugo mjesto u skupini, što sam ja i napravio, a da se nakon toga ne skupi hrabrost stati iza mene kao izbora koji sam bio u tom trenutku i dati mi šanse da odradim kvalifikacije do kraja, onda je jasno da nije bilo podrške", smatra Štimac.

S izborom Kovača je zadovoljan, a što može u Brazilu?

"Hrvatska može pobijediti svakoga, ja to i danas tvrdim. Da li to može napraviti u kontinuitetu sedam utakmica zaredom, to je pitanje", dodaje bivši izbornik.

Na pitanje stadiona za EURO kaže – realan izbor je Zagreb. A kamp?

"Hrvatskoj je potreban kamp. Pa zar ćemo se sada prepucavati oko toga gdje će on biti. Samo nek se napravi više", ističe Štimac.

Prepucavao se i on dugo s Mamićem, pa su na kraju ipak postali saveznici.

"Nemam razloga gledati u njemu neprijatelja niti bilo što slično. Volio bih da Hajduk ima nekoga takvoga tko je u stanju na takav način posložiti klub i osigurati mu jednu financijsku sigurnost", objašnjava.

I baš zato poručuje Hajduku - vrijeme je za promjenu politike.

"Klubu je nužna privatizacija, to je evidentno. Klub se ne može voditi kroz ono što je želja nekolicine navijača koji su protiv dolaska privatnog kapitala", misli Štimac.

A Štimčev povratak u hrvatski nogomet, sigurna je stvar jer kaže: Ja nisam iz hrvatskog nogometa otišao nikad. Niti ću. Vjerojatno ću za one koji u meni vide protivnika ili nekakvog neprijatelja biti sjena koja će lebdjeti nad njima cijelo vrijeme.

Lebdjet će bez kluba još neko vrijeme Štimac, a onda u novi, vjerojatno klupski izazov.

Ostatak intervjua pogledajte u prilogu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo