JEDNOGLASNA ODLUKA / Štimac je bivši, novi izbornik je Niko Kovač!

Čelnici hrvatskog nogometa očekivano su prihvatili Štimčevu ostavku koju je ponudio sinoć nakon teškog poraza od Škotske.

16.10.2013.
13:23
VOYO logo

Nasljednik IgoraŠtimca na klupi hrvatske nogometne je NikoKovač, jednoglasno je odlučio  Izvršni odbor HNS-a na sjednici u srijedu prijepodne!

Niko Kovač će biti vršitelj dužnosti hrvatskog izbornika s opcijom da se s njim potpiše ugovor za sljedeći kvalifikacijski ciklus. Šuker je naglasio da to neće ovisiti o rezultatima u dodatnim kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Kovača je težak zadatak, u svega mjesec dana mora posložiti razbijene kockice. Vratiti samopouzdanje među igrače, te pronaći izgubljenu igru. Ždrijeb dodatnih kvalifikacija za SP 2014. održat će se u ponedjeljak, 21. listopada u Zurichu, a termini 'baraža' su 15. i 19. studenog.

Kovač će tako biti deseti izbornik naše najbolje nogometne vrste koju su od stjecanja samostalnosti vodili: Dražan Jerković, Stanko Poklepović, Vlatko Marković, Miroslav Blažević, Mirko Jozić, Otto Barić, Zlatko Kranjčar, Slaven Bilić i Igor Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju odluke predsjednik HNS-a je naveo kako igre nisu bile na očekivanoj razini, pa je Izvršni odbor jednoglasno donio odluku o smjeni. Šuker je dodao kako mu je teško zbog Štimca, bivšeg suigrača, te se želi rastati na sportski način poštujući sve obveze (plaća, otpremnina).

Šef hrvatskog nogometa se nije htio vraćati na to kako je Štimac postao izbornik, na čiji prijedlog, ali je na pitanje treba li i on otići iz HNS-a ako se Hrvatska ne plasira u Brazil, odgovorio da će se o tome raspravljati na idućim izborima.

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Šuker je istaknuo kako nikada nije vidio takav entuzijazam Izvršnog odbora oko v.d. izbornika, a tvrdi da je Niko Kovač bio najbolji izbor jer je bivši kapetan, 'ginuo' je za hrvatski dres i napravio je odličan rezultat s U-21 reprezentacijom. I baš je Kovača predložio sam Šuker, a potvrđeno je jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izbornik U-21 reprezentacije još nije odlučen.

HNS je također odlučio da će s 20.000 eura kazniti DejanaLovrena i IvanaStrinića zbog nesportskog ponašanja i narušavanja ugleda reprezentacije (čitaj: svađa na terenu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo