Kakva senzacija: Đoković na koljenima, uništen mu je san!

Četvrtfinale Australian Opena ponudilo je prvorazrednu senzaciju. Švicarski tenisač Stanislas Wawrinka je s turnira izbacio četverostrukog osvajača i branitelja naslova Novaka Đokovića.

21.1.2014.
13:43
VOYO logo

Wawrinka je slavio s 2-6, 6-4, 6-2, 3-6 i 9-7 te tako zaustavio Đokovića na putu u 14 uzastopni polufinale na Grand Slamovima i nastojanju da u Melbourneu slavi četvrti put zaredom te tako uđe u povijest.

Stan the Man je do velike pobjede stigao nakon točno četiri sata igre. Nakon dva uzastopna poraza u pet setova, prošle godine na Australian Openu i US Openu, Wawrinka je konačno uspio razbiti 'prokletstvo' i pobijediti Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije izgledalo kao da će se to dogoditi ovog utorka, pogotovo nakon prvog seta u kojem je Đoković razbio Švicarca sa 6-2. U drugom se Wawrinka dobro držao do 3-3, a potom konačno breaknuo Đokovića po prvi put u meču. Nakon toga je držao svoj servis do kraja seta i izjednačio rezultat na 1-1.

//www.youtube.com/embed/LZvyUDxMb08

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je u trećem setu odigrao nešto slabije, što je Wawrinka znao iskoristiti, te je nakon pet gemova igre imao dvostruki break prednosti (4-1), koji je rutinski zadržao do kraja. U četvrtom je setu Wawrinka odoljevao naletima Đokovića do osmog gema, no potom je 'puknuo', a Đoković potom odservirao za odlazak u peti set.

Obojica su rano izmjenili breakove u petom, a nakon toga su čvrsto držali svoje servise do 16. gema, kada je na red došao Đoković da servira za ostanak u meču. Srbijanski tenisač je napravio četiri neprisiljene pogreške, a meč je zaključio promašenim volejem sa sredine terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnici je Đoković osvojio više poena od Švicarca (161-153), ali ih je Wawrinka bolje rasporedio. Wawrinka će u polufinalu igrati protiv Čeha Tomaša Berdycha, koji je ranije slavio protiv Davida Ferrera s 3-1 u setovima.

Spomenimo i da je to drugi uzastopni polufinale za Wawrinku na Grand Slam turnirima, te najveća pobjeda na turnirima te kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi polufinalni par saznat ćemo u srijedu ujutro, nakon što svoje mečeve odigraju Roger Federer i Andy Murray, odnosno Grigor Dimitrov i Rafael Nadal.

Na upit da li je to najvažnija pobjeda njegove karijere Wawrinka je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da, sigurno jedna od najvažnijih. Njega je tako teško pobijediti. On je nevjerojatan šampion i uvijek se bori. Uvijek pronađe rješenje. U četvrtom setu mislim da sam igrao dobro, a on ga je dobio. Stoga se nije bilo lako nositi u petom setu, posebice protiv njega. Prošlog je puta on pronašao rješenje protiv mene u petom setu i bio je bolji igrač, ali ne večeras.

Đokoviću je poraz protiv Wawrinke bio prvi nakon niza od 25 uzastopnih pobjeda u Melbourne Parku. Srpski je tenisač ostao velik u porazu i odao je zasluženo prizanje svom suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Znate, on je iskoristio prilike. Zaslužio je pobjedu danas i apsolutno mu čestitam. Nema se tu što reći, a ja sam dao sve od sebe. Pokušao sam se boriti do zadnjeg poena kao što sam i prošle godine u vrlo sličnom meču kojeg smo igrali u osmini finala na istom terenu, ali nije bilo suđeno ovoga puta.

Upitan može li Wawrinka osvojiti Australian Open i da li bi to za njega bilo veliko iznenađenje Đoković je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ne znam. Ne bi bilo veliko iznenađenje jer se osjeća puno samouvjerenije nego prije godinu, godinu i pol dana. Gledajući njegove igre na velikim turnirima zaslužuje biti gdje jest. Zaslužio je pobijediti u ovom meču jer je sjajan igrač i jer je mentalno sazrio. Da li će osvojiti turnir ili ne, ne znam. Svaki je dan drugačiji.

Komentirao je Đoković i dosadašnji tijek suradnje s novim trenerom Borisom Beckerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Bio je ovo naš prvi turnir. Zadovoljan sam sa stvarima o kojima smo razgovarali, na kojima smo radili. Naravno, šteta je što smo završili turnir u četvrtfinalu. Ali gledajte, kao što sam rekao, tek je početak sezone i vidjet ćemo što slijedi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo