SVEČANO OTVARANJE / Štambuk otvorio hrvatski kamp u Brazilu

Image
Foto: http://hns-cff.hr/

Prigodno nazvano "Hrvatsko igralište" (Campo da Croacia) u neposrednoj je blizini Ecoresorta Tivoli u kojem će biti smještena hrvatska reprezentacija prije i tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

5.5.2014.
19:59
http://hns-cff.hr/
VOYO logo

Veleposlanik Republike Hrvatske u Brazilu, dr. Drago Štambuk, otvorio je 28. travnja s načelnikom mjesta Mata de Sao Joao, Marcelom Oliveirom, igralište na kojem će tijekom SP-a trenirati hrvatska reprezentacija.

Prigodno nazvano "Hrvatsko igralište" (Campo da Croacia) u neposrednoj je blizini Ecoresorta Tivoli u kojem će biti smještena hrvatska reprezentacija prije i tijekom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Uz prisutnost lokalnih uglednika i državnih dužnosnika, više stotina gledatelja te velik broj brazilskih predstavnika medija, veleposlanik Štambuk iskazao je radost zbog skorog dolaska hrvatskih nogometaša u saveznu državu Bahia.

Veleposlanik Štambuk pohvalio je visoku kvalitetu igrališta i travnjaka, a isto su učinili i predstavnici Fife koji su teren proglasili najboljim od 10 do sada dovršenih.

"Impresioniran sam gostoprimstvom lokalnog stanovništva i drago mi je što mogu vidjeti emocionalnu privrženost Hrvatskoj. Kvaliteta pripremane hrane, prirodne ljepote i hotelsko-turistička ponuda nude prvoklasne uvjete za naše nogometaše", naglasio je dr. Štambuk.

Hrvatski veleposlanik podijelio je svoje planove za SP s domaćinima:

"Veliki je blagoslov dobiti priliku otvoriti Svjetsko prvenstvo u Brazilu protiv domaćina, bit će to među najgledanijim događajima u svijetu ove godine. Dopustite mi sanjati da Brazil i Hrvatska ujedno i zatvore Prvenstvo finalnom utakmicom 13. srpnja na Marakani."

Veleposlanik je s načelnikom Oliveirom razgovarao o izgradnji Kuće brazilsko-hrvatskog prijateljstva pored kampa, a koja bi bila središte međuljudskih odnosa i znak stalne emocionalne blizine.

Gradić od 45.000 stanovnika koji uglavnom živi od turizma strastveno se priprema za ugošćavanje hrvatske reprezentacije. Domaćini najavljuju crveno-bijele kvadrate hrvatske šahovnice u raznim javnim i privatnim prostorima.

Tijekom svečanog otvaranja otkrivena je ploča s ugraviranim datumom i tekstualnom obilježbom prigode otvaranja igrališta uz koju će se, kada početkom lipnja stignu hrvatski reprezentativci, podići i ploča u čast hrvatskoj nacionalnoj vrsti.

Također, veleposlanik i načelnik su pored nogometnog terena zasadili brazilsko sveto, zaštićeno stablo Pau Brasil, po kojem je Brazil i dobio ime, a koje će rasti i podsjećati na prijateljstvo dvaju dalekih, a bliskih naroda.

Domaćini su hrvatskog veleposlanika proveli kroz Tivoli u kojem će reprezentacija biti smještena, a pokazali su mu i niz atrakcija po kojima je ovaj brazilski kutak poznat diljem svijeta, poput puštanja tek izvaljenih kornjača niz kosine pješčanih dina u ocean.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo