nogomet u pozadini / Srpsku reprezentaciju dočekalo 'pola Tirane': huligani probili policijski kordon i kamenovali autobus

Image
Foto: AP Images

Neredi sa dronom i sveopća tučnjava u prvoj utakmici u Srbiji digli su tenzije između dviju nacija do neslućene razine, a sutrašnji je uzvratni susret proglašen utakmicom visokog rizika

7.10.2015.
20:05
AP Images
VOYO logo

U četvrtak će se u sklopu kvalifikacija za Euro 2016. u Francuskoj odigrati jedna od najrizičnijih međunarodnih utakmica u posljednjih nekoliko godina.

Image
rigorozna kazna /

CAS poništio odluku UEFA-e, Albaniji pobjeda i tri boda, Srbija izgubila šanse za Euro!

Image
rigorozna kazna /

CAS poništio odluku UEFA-e, Albaniji pobjeda i tri boda, Srbija izgubila šanse za Euro!

Srbija je naime, danas doputovala u Albaniju gdje će odmjeriti snage s domaćom reprezentacijom. Iako se Albanija s 12 bodova nalazi na trećem mjestu skupine, sa samo jednim bodom manje od Danske pa tako ima velike izglede za plasman na Euro, čini se da nogomet uopće neće biti u prvom planu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neredi sa dronom i sveopća tučnjava u prvoj utakmici u Srbiji digli su tenzije između dviju nacija do neslućene razine, a sutrašnji je uzvratni susret proglašen utakmicom visokog rizika. 

Nažalost, prognoze su se pokazale opravdanima već dan prije utakmice, kada su srpski reprezentativci došli u Tiranu, a njihov je autobus dočekalo mnoštvo albanskih huligana, koji su uspjeli probiti policijski kordon od preko dvije tisuće policajaca i 400 redara i zatim kamenovati autobus srpske reprezentacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, osim pješačkih snaga, angažirani su i helikopteri, snajperisti i sigurnosno-obavještajne službe. 

Prema pisanju Telegrafa, "incident se dogodio na putu od aerodroma do hotela gdje će srpska reprezentacija prenoćiti do odlaska u Elbasan". Srpski novinari dodaju kako je riječ o isplaniranoj sačekuši u kojoj je razbijeno jedno staklo na autobusu, a dodaju da nitko od igrača nije povrijeđen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbiji je "dobrodošlicu", dodaju mediji, došlo izraziti "pola Tirane", a policija je na putu od aerodroma do hotela bila prisutna na razmaku od 10 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo