Srpski navijači nepoželjni na Maksimiru

Hrvati podižu tenziju pred utakmicu sa Srbijom

6.3.2013.
12:56
VOYO logo

Komesar za bezbednost hrvatskog nogometnog saveza Zoran Cvrk upozorio je da će svako ko bude navijao za Srbiju na utakmici u Zagrebu morati da napusti stadion.

Do početka utakmice decenije između selekcija Hrvatske i Srbije ostalo je još 16 dana, a ovaj derbi meč je već počeo da dobija uvertiru, posebno u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva nacionalna saveza postigla su dogovor po kome gostujući navijači neće putovati na utakmice ni u Zagreb, ni u Beograd. Međutim poslednjih nekoliko dana u pojedinim medijima su se pojavile informacije da su navijači Partizana i Crvene zvezde najavili odlazak u Zagreb, što bi skoro sigurno dovelo do incidenata, pa se HNS odmah oglasio povodom tih najava.

- Ulasci u Hrvatsku i distribucija ulaznica su dva sasvim odvojena procesa pripreme utakmice. Kolegama iz Srbije jasno smo, u razgovorima, naglasili da zadržavamo pravo zabrane ulaska bilo kojoj osobi za koju procenimo da je navijač gostujuće reprezentacije - rekao je komesar za bezbednost hrvatskgo Saveza Zoran Cvrk za "Sportski žurnal" i podsetio na dogovor dva Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao i da nije pametno da neko navija za Srbiju u Zagrebu ili u Beogradu za Hrvatsku.

- Ne želimo da pojedinac ili slična grupa najpre ugroze sebe, a potom i bezbednost ostalih učesnika. Navijati za Srbiju među 35.000 hrvatskih navijača nije preporučljiv sport. Svako ko bude lociran na tribinama sa takvom namerom moraće automatski da napusti stadion - istakao je Cvrk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo