DOBAR START NAŠEG KAPETANA / Srna srušio Partizan

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski kapetan je pogodak za svoj Šahtar za pobjedu u Ligi prvaka postigao iz slobodnog udarca. Arsenal je deklasirao 6:0 Bragu u Londonu.

15.9.2010.
20:49
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna pogotkom je donio pobjedu svom Šahtaru nad Partizanom u utakmici 1. kola Lige prvaka skupine H igranoj u Donjecku .

Šahtar se dugo mučio protiv beogradskog sastava, a pitanje pobjednika razriješio je kapetan hrvatske reprezentacije golom iz slobodnog udaraca u 71. minuti. Srna je odigrao cijeli susret, dok drugi hrvatski nogometaš u Šahtarovim redovima Eduardo nije ulazio u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istoj skupini londonski Arsenal deklasirao je 6:0 portugalsku Bragu. Iako je i ovako prevelik, rezultat je mogao biti još uvjerljiviji. Golove su zabili Cesc Fabregas (9-11m, 53), Andrej Aršavin (30), Marouane Chamakh (34) i Carlos Vela (69, 84).

Chelsea i moskovski Spartak zabilježili su gostujuće pobjede u skupini F nad Žilinom (1:4), odnosno Marseilleom (0:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Londonska momčad je suvereno započela još jedan pohod ka europskom tronu slavivši s 4:1 kod slovačke Žiline, kluba s uvjerljivo najmanjim proračunom u Ligi prvaka. Već nakon prvog dijela bilo je 3:0 za Chelsea, ali je Žilina u drugom dijelu preko Oraveca uspjela postići počasni zgoditak, ujedno i njihov prvi u Ligi prvaka.

Moskovljani su iznenadili francuskog prvaka Marseillea na Velodromeu, a pobjeda od 1:0 izborena je autogolom braniča Cesara Azpilicuete devet minuta prije kraja. Marseille je u jako lošoj formi i ovaj poraz bi mogao uzdrmati poziciju trenera Didiera Deschampsa, dok je Spartak zabilježio prvu gostujuću pobjedu u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najtrofejniji europski nogometni klub Real Madrid pobjedom protiv Ajaxa 2:0 je otvorio nastup u G skupini Lige prvaka. Prvi gol za "Kraljevski klub" bio je autogol Vurnon Anite u 31. minuti, a drugi gol je zabio Gonzalo Higuain u 73. minuti.

Identičnu pobjedu upisao je i Milan na San Siru protiv Auxerrea. Golove za "Rossonere" zabio je Zlatan Ibrahimović u razmaku od tri minute. Prvi u 66., a drugi u 69. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši europskog doprvaka Bayerna pobijedili su Muenchenu Romu s 2:0, dok je rumunjski Cluj kod slavio protiv švicarskog Basela (2:1) u prvim dvobojima E skupine Lige prvaka.

Bayern je na svom stadionu slomio Rimljane tek u drugom dijelu, dok je prvi dio bio za zaborav, pa su se Allianz Areni čuli veliki žvižduci. U drugom dijelu Bavarci su, lišeni usluga suspendiranog Francka Riberya i ozlijeđenog Arjena Robbena, pokazali dijelić igre koja ih je prošle sezone odvela do finala Lige prvaka. Obranu vrlo slabe i isključivo obranbeno orijentirane Rome načeo je sjajnim udarcem Thomas Mueller u 79. minuti, da bi konačan rezultat postigao Miroslav Klose u 83. Ivica Olić je igrao do 67. minute, a u 82. minuti je u igru ušao Danijel Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Cluju su domaćini već nakon 12 minuta vodili s 2:0 pogocima Ionuta Rade i Lacine Traore, dok je Basel u sudačkoj nadoknadi prvog dijela preko Valentina Stockera smanjio. U drugom dijelu je švicarski prvak napadao, no nije uspio izjednačiti. Rumunji su prije dva dana otpustili trenera i to je očito bio pozitivni šok za domaćine.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo