SRETAN ROĐENDAN, LEGENDO: / Ovako je nekad zabijao pravi Ronaldo

Image
Foto: AFP

Ronaldo Luis Nazario de Lima, jedan od najboljih nogometaša u povijesti nogometa, danas slavi 39. rođendan. Za mnoge i ovaj brazilski čarobnjak i najbolji.

22.9.2015.
18:00
AFP
VOYO logo

Bio je dvostruki svjetski prvak s Brazilom, a u klupskoj karijeri, igrajući za Cruzeiro, PSV, Barcelonu, Inter, Real, Milan i Corinthians zabio je 247 golova u 343 utakmice.

Za Ronaldov rođendan, podsjetili smo se nekih njegovih najboljih golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Ronaldo vs. Santos (2009.)

Ronaldo je bio daleko od svog vrhunca, mnogi su prizivali njegovo umirovljenje, ali igranje nogometa je kao vožnja biciklom. Ne zaboravlja se. Ronaldo je odigrao neke od pamtljivih utakmica za Corinthians na kraju karijere, a ovo je njegov najbolji pogodak iz tog razdoblja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. Ronaldo vs. Unicef All Stars (2003.)

S obzirom na česte ozljede koljena, Ronaldo se uspio prilagoditi nogometnoj igri na novi način. Ne više tako prodoran i brz, ali još uvijek fenomenalne nogometne vještine. Ovo je gol iz prijateljske utakmice zvijezda Luisa Figa i UNICEF-a. Primjer sjajne suradnje Raula i Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Ronaldo vs. Lazio (1998.)

Ovaj gol utjelovljuje Ronaldovu perfekciju. U situaciji "jedan na jedan" s vratarom, prodao je lažnjak, zaobišao ga i pogodio mrežu u finalu Kupa Uefa. Ovo su bile situacije iz kojih Brazilac zabija u devet od deset slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7. Ronaldo vs. Njemačka, finale SP-a (2002.)

Za reprezentaciju, Ronaldo je postigao 15 golova na svjetskim prvenstvima. Rekord je trajao do prošle godine, kad ga je prestigao Nijemac Miroslav Klose. Imao je Ronaldo problema s ozljedama na SP-u u Japanu i Koreji, ali je u finalu napravio ono što je trebalo, zabio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Ronaldo vs. Bolivija (1997.)

Izabran je za igrača turnira na Copa Americi. Ovaj gol pokazuje zašto. Zabio je za 2:1, a Brazil je i slavio u finalu. Bio je to početak Ronaldove internacionalne karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Ronaldo vs. Valencia (1997.)

Bila je to velika godina za Ronalda, Brazilac je postigao sjajne golove u sezoni 1997/98. "ono kratko vrijeme što je bio u Barceloni, Ronaldo je bio fenomenalan. Za njega nisu postojale cure, izlasci, moda, nakit, skupi automobili. Samo nogomet. Imao je potrebu pokazati da je najbolji", rekao je sir Bobby Robson, tadašnji trener Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ronaldo vs. Vitesse (1995.)

Ovaj gol je bio Ronaldova "ulaznica" na veliku scenu. Nakon što je prosjedio većinu SP-a 1994. godine, Ronaldo je prešao u PSV, gdje je trebao zamijeniti Romarija. Nije još bio pod pritiskom, ali je pokazao da se ne boji zgrabiti priliku. Ronaldo je bio pravo osvježenje. U svojoj prvoj sezoni osvojio je nizozemski kup s PSv-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Ronaldo vs. Compostela (1996.)

Ronaldo je opet oduševio svojom nevjerojatnom snagom i brzinom. Ovdje je na početku svog najboljeg razdoblja. Nakon što je primio loptu, otresao se svog čuvara, ubrzao, sjajno kontrolirao loptu i finiširao akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Ronaldo vs. Boca Juniors (1994.)

Nekoliko mjeseci nakon što je debitirao za Cruzeiro, Ronaldo se brzo nametnuo kao jedan od navećih svjetskih talenata. Ovo je klasični Ronaldo, tri braniča nisu mu ništa mogla. Sjajan miks brzine i snage. Djeco, učite kako se to radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Ronaldo vs. Manchester United (2003.)

Ovdje nije bila riječ samo o hat-tricku. To je Ronaldo postigao u najvećem natjecanju, protiv najtežeg suparnika, Manchester Uniteda. Te večeri cijeli Old Trafford je pljeskao velikom Brazilcu. United je bio razoružan, a Ronaldo čaroban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo