'tehnička pogreška' / Srbi se ispričali Hrvatima nakon što su hrvatske tenisače prisvojili sebi

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

HTS je zatražio objašnjenje te upozorio na ranije nelogičnosti, poput onih kad su Ivaniševića naveli kao najboljeg srpskog tenisača svih vremena na službenoj stranici Davis Cupa

11.3.2015.
7:36
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Prošli vikend se u Kraljevu odigrao Davis Cup između Srbije i Hrvatske.

Iako su kao domaćini dobili pohvale zbog ponašanja navijača i organizacije, ipak im se dogodio jedan gaf zbog kojega je reagirao Hrvatski teniski savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenoj brošuri 'Naši Davis Cup reprezentativci' uz zastavu Srbije nalaze se imena hrvatskih tenisača - Gorana Ivaniševića, Željka Franulovića, Josipa Palade i Franje Punčeca.

HTS je zatražio objašnjenje te upozorio na ranije nelogičnosti, poput onih kad su Ivaniševića naveli kao najboljeg srpskog tenisača svih vremena na službenoj stranici Davis Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak je Teniski savez Srbije poslao ispriku Hrvatskoj zbog propusta koji su nazvali tehničkom pogreškom.

Njihov menadžer Čedomir Šoškić rekao je kako se slučajno dogodilo da je uz hrvatske sportaše izašla srpska zastava, a ne ona SFR Jugoslavije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo i cijelo priopćenje Teniskog saveza Srbije:

"Poštovani, povodom Vašeg dopisa sa kojim konkretno ukazujete na grešku koja se potkrala u službenom biltenu Davis Cup susreta Srbija / Hrvatska ovim potvrđujemo da ste potpuno u pravu. 

Naime, tehničkom greškom prilikom kompjuterskog prelamanja stranice broj 18. koja sadrži popis Davis kup igrača od davne 1927. godine izostala je zastava FNRJ za period do 1963, zatim zastava SFRJ za period do 1991. godine. Po oznaci "YUG" iza imena igrača vidi se da nije bilo nikakve loše namjere da se svojataju ili prisvajaju igrači poput Palade, Franulovića, Ivaniševića... 

U kapitalnoj monografiji TSS na skoro 900 strana, koja se bavi poviješću tenisa na prostorima od Kraljevine Jugoslavije pa sve do današnjih dana, sasvim je jasno definirana podjela i mi smo također ponosni, kao i Vi, na sve uspjehe Vaših igrača koji su igrali u vrijeme zajedničke države.

Još jednom se izvinjavamo zbog učinjenog tehničkog propusta, kao i svakom onom Vašem igraču ukoliko smo mu ovom greškom učinili da se bilo na koji način uznemiri. 

Čedomir Šoškić, menadžer TSS".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo