uplašio se hrvata? / Sramotno odustajanje dva tjedna prije UFC-a: Werdum otkazao borbu protiv Miočića

Image
Foto: Instagram

Brazilac je rekao da bi inače izdržao te se borio s Cainom, no ako nema njega - ništa od borbe

26.1.2016.
11:01
Instagram
VOYO logo

Jučer je objavljena senzacionalna vijest da će se Stipe Miočić za dva tjedna boriti za UFC naslov.

Image
ovo je dugo čekao /

Senzacija: Stipe Miočić za dva tjedna će se boriti za UFC naslov

Image
ovo je dugo čekao /

Senzacija: Stipe Miočić za dva tjedna će se boriti za UFC naslov

Fabricio Werdum svoju prvu obranu titule trebao je imati protiv Hrvata, no samo nekoliko sati kasnije, odlučio je odustati zbog navodne ozljede koju je otkrio tek nakon što je UFC objavio da će Miočić mijenjati Caina Velasqueza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je rekao da bi inače izdržao te se borio s Cainom, no ako nema njega - ništa od borbe.

"Jako smo razočarani što čujemo da se Werdum povukao iz borbe. Ako je dovoljno zdrav da bori s Cainom, ne možemo razumjeti zašto nije dovoljno zdrav da se bori sa Stipom, koji ima samo 12 dana da se pripremi za borbu", rekao je Stipin menadžer Greg Kalikas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam imao druge opcije, ovu odluku sam donio zajedno s mojim timom. Nisam na 100 posto i ne mogu se boriti. Nema mene, nema Caina, nema borbe Fabricio Werdum

"Pravi prvak ne bi trebao birati protivnike. Pravi prvak bori se sa svima. Ako ne želi protiv Stipe s malo vremena za pripreme, zar trebamo vjerovati da će se htjeti boriti s njime nakon punih priprema? Ne, neće htjeti. To je loše za imidž navodno najboljeg teškaša na planeti. Možemo se samo nadati da će se Werdum oporaviti dovoljno brzo i pristati boriti se sa Stipom što prije", dodaje Kalikas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UFC je već obaviješten, a Werdum je rekao nešto više o otkazivanju:

"Već od ranije bio sam ozlijeđen, imam ozljedu stopala i nisam bio u mogućnosti udarati nogama posljednja dva tjedna. Svejedno sam se mislio boriti protiv Caina, budući da sam bio ozlijeđen i prošli put, no još sam dodatno ozlijedio leđa u petak. Posjetio sam doktora i odlučio pokušati nastaviti trenirati, no nisam bio u stanju sparirati kao što bih trebao", oglasio se Werdum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad ga je Ariel Helwani pitao je li razlog odustajanja promjena protivnika, objasnio je što ga je navelo na otkazivanje borbe.

"Odlučio sam da se neću boriti zato što nisam na 100 posto spremnosti. Da je Cain protivnik, stisnuo bih zube i borio se. No to nije njegova niti bilo čija greška, ozljede se događaju i ne možeš ih izbjeći. Nisam imao druge opcije, ovu odluku sam donio zajedno s mojim timom. Nisam na 100 posto i ne mogu se boriti. Nema mene, nema Caina, nema borbe", rekao je Fabricio, a prenosi Fighsite.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je ispalo kao veliko nepoštivanje prema Stipi Miočiću, a očito i dokaz da se Fabricio - uplašio.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo