Važno je da se djeca igraju / Sportske igre mladih stigle u Srbiju

Image
Foto: PR fotografije

'Pozivam svu djecu da sudjeluju u Sportskim igrama mladih koje su stigle napokon i u Srbiju', izjavio je srbijanski premijer Aleksandar Vučić na predstavljanju ovog projekta.

6.6.2014.
13:29
PR fotografije
VOYO logo

"Pozivam svu djecu  da sudjeluju u Sportskim igrama mladih koje su stigle napokon i u Srbiju", izjavio je danas u Begradu na konferenciji za medije predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić te dodao:

"Zdravko Marić je divan čovjek koji je napravio puno drobrih stvari za Hrvatsku i regiju, više nego svi mi zajedno. Važno je da se djeca igraju, da brinu o sportovima i ponosan sam da možemo pomoći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PR fotografije
Image
Foto: PR fotografije

Sportske igre mladih ove će se godine u Srbiji održati u pet različitih sportova: ulična košarka, graničar, cageball,  atletika – utrka na 60 metara i mali nogomet. Natjecanja su organizirana u  jedanaest gradova: Novom Sadu, Subotici, Zemunu, Novom Beogradu, Boru, Nišu, Kragujevcu, Kruševcu, Novom Pazaru, Pančevu, a ceremonija svečanog otvaranja kao i završno natjecanje održat će se u Beogradu. Iako je ovo prva godina natjecanja, očekuje se sudjelovanje preko 40.000 djece

Pobjednici finala otputovat će ovog ljeta u Split na Međunarodne dane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala premijeru Vučiću i ovoj vladi koja nam je omogućila da napravimo Igre i u Srbiji. Pravi cilj je da igre ostanu Igre, cilj nije sport. Cilj je da one budu besplatne i otvorene za djecu", izjavio je Zdravko Marić, predsjednik Organizacijskog odbora SIM-a.

Image
Foto: PR fotografije
Image
Foto: PR fotografije

Sportske igre mladih održat će se pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije,  Ministarstvom omladine i sporta, te u suradnji sa Savezom za Školski sport Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je divna prilika da djeca steknu nove prijatelje i poznanstva koji će im značiti cijelog života. Sport nastoji iskorijeniti negativne društvene pojave i ovaj program je dobra prilika da skrenemo mladima pažnju kako je neophodno raditi na sebi", Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Republike Srbije.

U dosadašnjih sedamanest godina ova najveća sportska amaterska manifestacija okupila je više od 600.000 natjecatelja, posljednje tri godine Sportske igre mladih održaju se i Bosni i Hercegovini gdje godišnje sudjeluje po tridesetak tisuća mladih koji se bore za svoja odličja u devetnaest gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine, uključivanjem Srbije u sustav natjecanja, organizatori očekuju 180.000 natjecatelja koji će se nadmetati u ukupno 93 grada regije, a sve će kulminirati finalima u Splitu koja su za svu djecu potpuno besplatna.

Image
Foto: PR fotografije
Image
Foto: PR fotografije

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja djece i mladih kako bi oni na kojima svijet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regije razvijali svoje društvene vrijednosti čime bi izbjegli breme vremena u kojem živimo, a koje u velikom broju ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod motom ''Živimo život bez droge jer droga uzima život'' ova najljepša sportska priča u idućoj se godini planira proširiti na još nekoliko zemalja regije i na taj način još jednom potvrditi status najveće amaterske sportske manifestacije u Europi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo