Remi engleske lige / Spektakularna utakmica i antisemitistički ispad na Upton Parku

Image
Foto: Stephen Pond/Press Association/PIXSELL

Hrvatski napadač Mladen Petrić (32) nije konkurirao za sastav West Hama jer je upravo danas raskinuo ugovor svega tri mjeseca.

28.12.2013.
16:12
Stephen Pond/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici 19. kola engleske lige West Ham United i West Bromwich Albion su odigrali 3-3.

U spektakularnoj utakmici West Ham je poveo 1-0, WBA preokrenuo na 1-2, da bi u drugom dijelu domaćini opet poveli s 3-2, da bi 21 minutu prije kraja gosti spasili bod. Pogotke su za West Ham dali Joe Cole (4), Modibo Maiga (65) i Kevin Nolan (67), dok su strijelci za WBA bili Nicolas Anelka (40,45+1) i Saido Berahino (69). Oba kluba se bore za ostanak - WBA je 15. s 18 bodova, a West Ham pretposljednji, 19. s 15 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski napadač Mladen Petrić (32) nije konkurirao za sastav West Hama jer je upravo danas raskinuo ugovor svega tri mjeseca nakon što je stigao na Upton Park. Petrić je za 'Hammerse' potpisao ugovor do konca sezone, međutim njegov ugovor sadrži klauzulu po kojoj klub može raskinuti ugovor ukoliko je nezadovoljan njegovim napadačkim učinkom što su čelnici 'Čekičara' i iskoristili.

Petrić je u dresu londonskog premierligaša upisao samo četiri nastupa, tri u prvenstvu i jedan u Liga kupu, no niti jednom nije startao od prve minute. U porazu od Evertona (2-3) igrao je 27 minuta, u porazu od Hull Cityja (0-1) je dobio priliku u zadnjih pola sata, a u susretu protiv Manchester Cityja koji je slavio 3-1 igrao je zadnjih sedam minuta. Najviše se naigrao protiv Cardiff Cityja u Liga kupu gdje je u pobjedi West Hama 3-2 igrao drugih 45 minuta. Posljednji nastup zabilježio je sredinom listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nicolas Anelka imao je politički ispad nakon svog gola za West Bromov povratak na Upton Parku.
Nakon što je zatresao mrežu, dodirnuo je svoje rame sa suprotnom rukom, što Britancima ne predstavlja ništa, ali ta gesta izazvala je ozbiljne političke i vjerske sukobe u Francuskoj, te označava antisemitizam, tj. mržnju prema Židovima.

Image
Foto: 101greatgoals.com

No, on je inače koristio tu gestu zvanu 'la quenelle', no osobno nije upoznat s drugim značenjem toga pozdrava jer je to izmisli komičar Dieudonne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: 101greatgoals.com
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo