ĐOKOVIĆ, CURRY, BOLT, MESSI...: / Tko će večeras osvojiti sportskog Oscara?

Image
Foto: AFP

Večeras se u Berlinu održava dodjela nagrade Laureus. Na glamuroznoj predstavi u Messe Berlin Palais, bit će zanimljivo vidjeti tko je osvojio popularnog sportskog Oscara.

18.4.2016.
12:34
AFP
VOYO logo

U konkurenciji sportaša nominirani su: jamajčanski atletičar Usain Bolt, košarkaš Golden State Warriorsa Steph Curry, srpski tenisač Novak Đoković, vozač Formule 1 Lewis Hamilton, nogometaš Barcelone Lionel Messi i američki golfer Jordan Spieth.

Nogometaši Barcelone nominirani

Kod sportašica, nominirane su etiopska atletičarka Genzebe Dibaba, austrijska skijašica Anna Fenninger, jamajčanska atletičarka Shelly-Ann Fraiser-Pryce, američka plivačica Katie Ledecky, nogometašica Carli Lloyd i tenisačica Serena Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ekipa godine, nominaciju su zaslužili nogometaši Barcelone, košarkaši Golden State Warriorsa, ragbijaši Novog Zelanda, Davis kup reprezentacija Velike Britanije, momčad Formule 1 Mercedes AMG Petronas i nogometašice SAD-a-. Nagrade se dodjeljuju još za novaka i povratnika godine, sportaša s invaliditetom i za najboljeg u avanturističkom sportu.

Đoković i Dibaba slavili prošle godine

Prošle godine, nagradu su osvojili sportaši koji su nominirani i ove godine, to su Novak Đoković i Genzebe Dibaba. Slavljenik je bila i njemačka nogometna reprezentacija. Novak godine bio je vozač Formule 1 Daniel Ricciardo, a povratnik ragbijaš Schalk Burger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na večerašnjoj dodjeli Laureusa, najavljen je dolazak legendarnih kapetana Barcelone i Reala, Carlesa Puyola i Raula Gonzalesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laureati Janica i Goran

Od Hrvata, Janica Kostelić je prije deset godina dobila nagradu Laureus za najbolju sportašicu godine, a Goran Ivanišević je nakon osvajanja Wimbledona, dobio nagradu za povratnika godine 2002. godine

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo