ZAGREBAČKA SKUPINA / Spanoulis odveo Grčku do prvog mjesta, Slovenci protiv Makedonije za treće mjesto

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Grci su imali čak šestoricu dvoznamenkastih strijelaca koje je s 19 koševa i 6 asistencija predvodio Vasilis Spanoulis

10.9.2015.
7:46
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Pobijedivši u srijedu Sloveniju s 83-72, košarkaši Grčke su uoči posljednjeg kola skupine C EuroBasketa 2015, koja se igra u Areni Zagreb, osigurala prvo mjesto s kojeg će ići u nokaut fazu te u osmini finala igrati protiv četvrtoplasirane reprezentacije iz skupine D.

Grci su imali čak šestoricu dvoznamenkastih strijelaca koje je s 19 koševa i 6 asistencija predvodio Vasilis Spanoulis. Printezis je ubacio 16 poena, Calathes 12, a Bourousis uz 11 koševa imao i 8 skokova. Jaka Blažič s 27 koševa i Zoran Dragić s 22 poena, nisu mogli samo nadigrati raznovrsniji grčki napadački arsenal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci su dobrim dijelom kontrolirali utakmicu, već u prvom poluvremenu stvorili 17 koševa prednosti, ali su se uporni Slovenci nošeni gromoglasnom podrškom oko 5000 svojih navijača vratili do -2 (60-62) u 32. minuti. Ipak, Grčka je u završnici još jednom pokazala zašto je u statusu jednog od favorita, a Spanoulis, baš kao i protiv Hrvatske, pokazao zašto je jedan od najboljih košarkaša na Starom kontinentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruzija je pobijedila Makedoniju 90-75 u 4. kolu skupine C EuroBasketa i na taj način zadržala izglede za plasman u drugi krug, ali će Gruzijcima za to biti potrebna pobjeda nad Hrvatskom u četvrtak te pobjeda Makedonije nad Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gruziju su do prve pobjede predvodili Zaza Pačulia s 23 koša i 14 skokova te ManučarMarkoišvili s 18 poena. Kod Makedonaca po 14 koševa postigli su DamjanStojanovski i Hendriks, a Trajkovski je ubacio 13.

Sve o Eurobasketu pratite na našem specijalu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo