ŽELE KOLEKTIVNI UGOVOR / Španjolci kreću u štrajk

Image
Foto: Pixsell

Udruga profesionalnih nogometaša Španjolske i nogometaši iz prve i druge lige odlučili su se za štrajk tijekom prva dva kola novog prvenstva jer nije dogovoren kolektivni ugovor.

11.8.2011.
17:07
Pixsell
VOYO logo

Španjolska Udruga profesionalnih nogometaša odlučila je stupiti u štrajk za prva dva kola novog prvenstva, zbog toga što još uvijek nije ostvaren kolektivni ugovor koji bi nogometašima zajamčio plaće u slučaju bankrota njihovog kluba.

Igrači žele da se osnuje fond za jamstvo plaća u slučaju bankrota kluba. Radi se o problemu koji se u Španjolskoj često događa. Levante i Hercules zadnjih godine se muče isplatiti svoje zaposlenike, dok se Zaragoza ljetos prijavila za stečaj.

Mi smo iza cijele Europe po ovome pitanju. Udruga i nogometaši iz prve i druge lige dogovorili su štrajk za prva dva kola u prvoj i drugoj ligi. Igrači su se sastali s nama i složili da je bilo dosta ovakvog stanja. Neće biti prvenstva dok se ne potpiše kolektivni ugovor, objasnio je Luis Rubiales, predsjednik Udruge profesionalnih nogometaša Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo