Mitsubishijev Urbani gerilac / Space Star je apsolutni novitet u Hrvatskoj!

Image
Foto: mitsubishi

Mitsubishijev dugoočekivani globalni mali automobil dobio je konačan oblik i naziv. Space Star apsolutni je novitet na našem tržištu a u ponudi je s 1.0 i 1.2 benzinskim pogonskim motorima i Inform, odnosno Invite razinom opreme

23.5.2013.
15:09
mitsubishi
VOYO logo

Space Star je ime koje obvezuje, ime koje je nekad bilo rezervirano za komapktne monovolumene s dijamantom na nosu. Danas je Space star gradski mališan, dug 371 centimetar, 166,5 cm širok i 149 cm visok, uz 245 cm međuosovinskog razmaka.

Razvijen je na konceptu visoke efikasnosti, prilagodljivosti i lakoće upotrebe, što su zapravo idealne osobine za kompaktni automobil. Ovaj visokoefikasan ekološki automobil na mnogim tržištima ima ekološke olakšice. Njegova lagana karoserija skrojena je i kako bi pružila  što manji otpor strujanju zraka i kotrljanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stilski dotjeran gradski automobil donosi prepoznatljive Mitsubishijeve linije, no također predstavlja val inovacija zahvaljujući kojima ovaj japanski proizvođač na tržište izlazi s tehnološki najdotjeranijim gradskim modelom u povijesti marke.

Unutar praktične karoserije s peterim vratima udobno se može smjestiti pet osoba. Jednostavna i funkcionalna unutrašnjost primjer je provođenja ergonomije u praksi. Pregledni instrumenti omogućavaju brz i lagan pristup informacijama. Čist dizajn ostavlja dojam otvorenosti i prozračnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Materijali korišteni pri uređenju interijera moderni su i kvalitetni, te se lako održavaju. Mudro raspoređeni pretinci  pojednostavljuju boravak u vozilu, a prtljažnik je sa zapreminom od 235 litara prilagođen svakodnevnoj uporabi. Također, naslon stražnje klupe može se preklopiti u omjeru 60:40. Prostor motora sveden je na što manju mjeru, kako bi se optimizirao prostor za putnike. Motor se aktivira pritiskom na gumb, bez upotrebe klasičnog ključa. 

Pod prednjim je poklopcem može se birati lagan i kompaktan 3-cilindarski MIVEC benzinac, obujma 1.0 i 1.2 litre. Manji model od 999 kubičnih centimetara razvija snagu od 52 kW/71 KS, a uparen sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. To je okretnom modelu prilagođenom gradskoj vrevi dovoljno za maksimalnih 172 km/h, kao i za ubrzanje do 100 km/h za 13,6 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ovih rezultata impresivniji su ipak oni o potrošnji i emisiji. Space Star u mješovitom režimu vožnje u prosjeku troši samo 4 l/100 km. Po kilometru ispušta 92 grama CO2. Niskoj potrošnji doprinosi i reducirana težina modela. Također, njegov radijus okretanja od 4,6 metara među najmanjima je u klasi. Sve ovo svjedoči okretnosti automobila namijenjenog svjetskom tržištu.

Manevriranje njime iznimno je lako, a dizajn prednjeg dijela vozaču je osigurao odličnu vidljivost. Upravljivost i udobnost ovdje su dobro izbalansirane. Snažniji, model obujma 1193 kubična centimetra i snage 59 kW/80 KS također se ponosi kombiniranom potrošnjom od svega 4,1 l/100 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: mitsubishi

Osnovni model za hrvatsko tržište, 1.0 Inform AS&G s ponosom ističe vrlo bogatu listu opreme iz koje izdvajamo  ESP, ABS s BAS-om, šest zračnih jastuka, klima uređaj, daljinsko centralno zaključavanje i prednje podizače stakala, dnevna svjetla, krovni spojler (ne zbog sportskog dojma nego, vjerovali ili ne, on zbog svog oblika štedi nekoliko decilitara goriva), radio CD s četiri zvučnikai AS&G sustav za automatsko gašenje i paljenje motora kod kraćeg stajanja. Space Star 1.2 Invite AS&G pored toga može se pohvaliti vanjskim retrovizorima i kvakama u boji vozila i dekorativnim elementima interijera u srebrnoj boji. Od samog početka prodaje, po posebnim uvjetima, u ponudi će biti i oprema za individualizaciju svakog vozila.

Iako je upravo predstavljen na našem tržištu, njegova prodaja starta s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, 1. srpnja. Orijentacijske cijene dva modela koja će se tada naći u prodaji su78.540 kn Space Star 1.0 Inform AS&G te 82.620 kn za snažniji i opremljeniji model.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo