BIO JE MILJENIK IVICE OSIMA / Apsolutna legenda: 'Ako ćemo pričati o Maroku i Kanadi, onda najbolje da ostanemo kući. No, moramo priznati da je Vaha vanserijski'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zoran Vulić (60) za Net.hr komentira hrvatsku skupinu F na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru

2.4.2022.
13:27
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Dobra je ovo skupina, apsolutno smo favoriti mi i Belgija, ali u nogometu se nikad ne zna", kazao nam je proslavljeni as Hajduka, sad trener Zoran Vulić, nakon izvlačenja skupina za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru krajem godine.

Image
ČUJTE I POČUJTE /

'Favoriti smo za prolazak grupe, a samo Milanu Borjanu može predstavljati problem to što igra protiv Hrvatske, ne obratno'

Image
ČUJTE I POČUJTE /

'Favoriti smo za prolazak grupe, a samo Milanu Borjanu može predstavljati problem to što igra protiv Hrvatske, ne obratno'

Povoljan ždrijeb

Generalno gledano, ždrijeb za Mundijal imao je obzira prema Hrvatskoj. Nije joj, doduše, namijenio domaćina Katar, reprezentaciju koju su svi htjeli valjda u ždrijebu, ali je izbjegla dvije selekcije koje je izbornik Zlatko Dalić naglasio kao nezgodne, svjetskog prvaka Francusku i Srbiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Jurinec

Zoran Vulić promatra zbivanja na travnjaku

Objektivno gledano u F grupi Belgija i Hrvatska su razina više u odnosu na Maroko i Kanadu. Kad bismo procjenjivali šanse za prolaz u osminu finala na temelju igrača, rejtinga i rezultata, onda Maroko i Kanada teško mogu ugroziti Hrvatsku u nastojanju da izbori plasman u drugu fazu natjecanja...

No, u današnjem nogometu ne treba podcjenjivati nikog, svaki epilog je moguć. Svi igraju nogomet, a ne samo to, Maroko i Kanada pokazali su što znaju i mogu u svojim kvalifikacijama, u kojima su suvereno izborili plasman na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo dosta povoljan ždrijeb. Dobro je što s Belgijom igramo zadnju utakmicu u grupi F. Do tada bi se trebalo sve znati. No, moram to naglasiti. U nogometu nikad ne znaš, ma da si sto posto siguran. Ovako, kad gledamo čisto na papiru, mislim da je Hrvatska jača i od Kanade i od Maroka. S Belgijom se možemo nositi, pogotovo ako to bude zadnja utakmica", objašnjava nam Zoran Vulić, s kojim nas je razgovor odveo prema izborniku Maroka Vahidu Halilhodžiću.

Vahid će biti posebno napaljen na Vatrene

Popularni Vaha priznao je jučer novinarima na izvlačenju grupa u Dohi za Mundijal kako će biti posebno napaljen na Hrvatsku. No, to je sasvim normalno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledajte, najteža je ta prva utakmica, bez obzira na ime reprezentacije. Ona je najteža i nju trebamo apsolvirati onako kako se mora. Trebala bi Hrvatska protiv Maroka dobiti, ali u nogometu nikad sto posto ne možeš reći da ćeš nekog dobiti. Da, Maroko nam može biti jedna mala nagazna mina. To su igrači koji većinom igraju u Francuskoj. Maroko može biti jedna tempirana nagazna mina, ali Hrvatska je aktualni viceprvak svijeta. Ako ćemo pričati o Maroku i Kanadi, onda najbolje da ostanemo kući".

Inače, u bogatoj igračkoj i trenerskoj karijeri Zoran Vulić osvojio je osam trofeja, a potpisuje i jedan od najboljih startova Hajduka u sezonu. Bilo je to, naime, u sezoni 2006./07 kada je upisao sedam startnih pobjeda, da bi u osmom kolu izgubio u Osijeku. Ukupno je te jeseni Hajduk sa Zoranom Vulićem u 18 prvenstvenih kola upisao 14 pobjeda, te po dva remija i poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenik Ivice Osima

Zoran Vulić, isto tako, bio je miljenik Ivice Osima i standardan član reprezentacije Jugoslavije u čijem je dresu odigrao 25 susreta. Za nogometnu reprezentaciju Hrvatske igrao je tri puta (od 1990. do 1993.), a jedna utakmica od njih je ona prva, povijesna, protiv SAD na Maksimiru. Također, dvije sezone kao senior, dakle 1979./1980. i 1980./1981. imao je utakmice protiv Veleža za koji je tada igrao Vahid Halilhodžić.

Image
Foto: Profimedia

Vahid Halilhodžić

"Vaha je vanserijski, prvenstveno je bio takav kao igrač, a onda je to što je bio kao nogometaš, kakav je bio, ponovio i u trenerskoj karijeri. Svugdje gdje je bio napravio je maksimalan rezultat. Bez obzira radilo se tu o klubu ili reprezentaciji. Vahid Halilhodžić je čovjek s puno iskustva i mislim da će nam on biti najveći protivnik u prvoj utakmici na turniru. Poznaje nas dobro, poznaje igrače Dinama koje je vodio. Neću reći da se moramo bojati Vahe, ali trebamo čovjeka maksimalno respektirati", nahvalio je Zoran Vulić Vahu i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Primarni cilj našoj reprezentaciji mora biti prolazak grupe'

"Primarni cilj nogometne reprezentacije Hrvatske mora biti prolazak grupe i mislim da ne bi trebalo biti problema. Jednostavno, kad danas gledamo Hrvatsku, jedino ako se, ne daj Bože, ozljede glavni igrači i to onda mijenja situaciju, ali ako reprezentacija ode na turnir u optimalnom stanju, ne smijemo bježati od uloge favorita za prolazak grupu".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo