PONOVNO MU TO RADE / Vahid Halilhodžić je pred otkazom, evo zašto je to jako loše za Vatrene: 'Možda me se opet riješe, sve je moguće'

Image
Foto: Profimedia

Bivši trener Dinama ponovno je izborio SP, ali bi isto tako ponovno mogao dobiti otkaz uoči svjetskog prvenstva

11.4.2022.
9:02
Profimedia
VOYO logo

Poznati bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić četvrti put izborio je plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo. Poslije Obale Bjelokosti, Alžira i Japana sada je kao izbornik na smotru najboljih reprezentacija svijeta odveo i Maroko.

Image
VELIKA POBJEDA DINAMA /

Pogledajte kako je izgledao triler na Rujevici. Još dugo će se pričati o ovom derbiju

Image
VELIKA POBJEDA DINAMA /

Pogledajte kako je izgledao triler na Rujevici. Još dugo će se pričati o ovom derbiju

No, s Marokom je, za razliku od spomenutih, Vaha do Mundijala došao na uvjerljiv način. Halilhodžić je ostvario veliki podvig i upisao se u nogometnu povijest, jer je s četiri različite nacionalne nogometne reprezentacije izborio nastup na završnom turniru najboljih momčadi svijeta iz četiri pokušaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo za informaciju, Bora Milutinović nastupio je na pet izdanja svjetskih prvenstava u nogometu s pet različitih reprezentacija (Brazilac Carlos Alberto Parreira ima šest nastupa na SP-ima kao izbornik), ali je Vaha svoje uspjehe ostvario vodeći Obalu Bjelokosti, Alžir i Japan kroz čitave kvalifikacije, a Bora Milutinović, primjerice, nije vodio sve svoje reprezentacije od početka kvalifikacija, nego je neke i preuzimao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš nema sreće

Nažalost, Vaha nema sreće sa Svjetskim prvenstvima. Od svih ekipa koje je uveo na Mundijal, samo je s jednom tamo i nastupio, s Alžirom, dok je sa svim ostalima raskinuo suradnju u kratkom periodu od završetka kvalifikacija i početka SP-a.

To bi mu se moglo dogoditi i sada, kada je uveo Maroko na SP i to u zanimljivu skupinu s Hrvatskom, koju dobro poznaje, Belgijom i Kanadom. Maroko je označen kao "nagazna mina" skupine, dakle ima realne šanse proći. No, moguće bez Vahe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Predsjednik Nogometnog saveza Maroka Fouzi Lekjaa natuknuo je kako bi Halilhodžić mogao i napustiti klupu do početka Mundijala, a cijeli Maroko zamjera mu što u reprezentaciju nisu poznati ponajbolji pojedinci: Hakim Ziyech, Abderrazak Hamdallah i Noussair Mazraoui. Predsjednik tamošnjeg Saveza također je istaknuo kako nitko nije zaštićen te kako bi Vaha mogao napustiti klupu Maroka. Isti podatak prenosi i Footmercato, koji ističe kako Nogometni savez Maroka već ima listu potencijalnih kandidata za klupu, a tu su neka velika imena poput Claude Puela, Rudija Garcije, Laurenta Blanca

"Sve je to dio mog trenerskog posla, karijere, života… Tko zna, možda i treći put sad ne odem na SP, možda me se isto opet riješe. Sve je moguće, ma mogu ja i sam otići. Nema problema", kazao nam je i sam Vahid kada smo ga nedavno zvali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A odlazak Vahida mogao bi biti veliki problem za Hrvatsku. Zašto? Dakle, odlazak Vahe i povratak triju najjačih Marokanaca u reprezentaciju potencijalno su vrlo loše vijesti za Hrvatsku jer Maroko ionako ima ponešto opasnih igrača, a s njima bi bili znatno jači i opasniji.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo