'JURA' JE HIT / Spremio je Viniciusa u džep i poslao ga na klupu, a onda i prema aerodromu: 'Nikad ne odustajem, tako sam odgojen'

Josip Juranović govorio je o sebi na današnjoj pressici i najavio Gauče u utorak u borbi za finale SP-a

11.12.2022.
20:19
VOYO logo

Nakon što je protiv Brazila pružio najbolju predstavu ikad, ispred Josipa Juranovića i Vatrenih je novi izazov, Argentina predvođena Lionelom Messijem.

Image
GASI SVE, MOTAJ KABLOVE /

Željko Kopić napravio šou za vrijeme Netovske analize; 'Znači da mi supruga ne skida zavjese do kraja? Šalu na stranu, Hrvatska ima nešto posebno...'

Image
GASI SVE, MOTAJ KABLOVE /

Željko Kopić napravio šou za vrijeme Netovske analize; 'Znači da mi supruga ne skida zavjese do kraja? Šalu na stranu, Hrvatska ima nešto posebno...'

S Gučima za finale

U utorak sa početkom u 20.00 po naše vremenu Vatreni ulaze u nogometni ring s jednom od najmoćnijih reprezentacija svijeta, ali velikane smo na ovom turniru izbacivali - Belgija i Brazil momčadi su koje su osjetile granitnu hrvatsku obranu, virtuozni napad, te općenito izvanserijsku kvalitetu pojačanu pobjedničkim karakterom koji nikad ne odustaje. Hrvatski nogometaši kraljevi su mentalne snage, ali tajna uspjeha leži i u:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Vinicius nije znao što ga je snašlo protiv Jure.

'Tajna je u zajedništvu'

"U zajedništvu. Mi smo svi kao obitelj, dišemo jedan za drugog. To je tajna našeg uspjeha," kazao je branič Celtica. Josip Juranović je Viniciusa Juniora spremio u džep, u potpunosti ga izbacio iz utakmice, te ga je, sad već bivši brazilski izbornik Tite zbog toga i mijenjao u drugom dijelu. Brazilske medije je zanimalo kako je Juri igrati s jednim od najboljih veznih redova na svijetu?

"Kova, Marcelo, Luka, to je najbolji vezni red, ne znam kada će se ponoviti. Kod njih je lopta sigurnija nego novac u banci. Uz njih je sve lakše. Imam sreću dijeliti teren i svlačionicu uz njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juranović je naglasio kako ne treba previše razmišljati o suparniku, već se koncentrirati na svoju izvedbu.

'Ne trebamo ih se bojati, moramo gledati sebe'

"Ne trebamo se bojati, trebamo gledati sebe. Sutra ćemo ih analizirati i vidjeti kako ćemo igrati. Teško je uspoređivati Hrvatsku i Argentinu. Želimo usrećiti hrvatski narod, doći ponosni kući i uzdignute glave. Tako želi i Argentinci. Mi smo mala zemlja s velikim srcem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na svoju dosadašnju karijeru.

'Nikada ne odustajem, kod kuće su me naučili da gledam prema naprijed'

"Možda nisam igrač od 20, 30 milijuna eura, ali jedno morate znati. Nikada nisam odustajao, moji kod kuće su me naučili da gledam prema naprijed. Kada sam dolazio u Hajduk bilo je puno skepse, no napravio sam veliki korak u Legiju, nakon toga sam otišao u Celtic."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jura je odigrao utakmicu života za Hrvatsku. Strpao je u džep Viniciusa.

Sada se piše kako bi mogao u Atletico Madrid. Upravo je tamo na desnom beku igrao i Šime Vrsaljko, srebrni Vatreni koji je oduševljavao svojim igrama u Rusiji, ali ne samo na tom SP-u, nego i općenito. U jednom trenutku Šime je bio nezamjenjiv, a sad istim putem nekako ide i Juranović...

"Nisam čitao što se piše, otkako smo ovdje fokusiran sam na SP. Rekao sam svojem agentu da mi ništa ne govori dok ne završi ovaj turnir. Maksimalno sam fokusriran," poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo