OD TRNJA DO ZVIJEZDA / Tko je tihi junak Hrvatske? Strpao je zvijezdu Reala u džep, a nekada je Dubravom hodao u trenirci Hajduka

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Životni put ovog mladića iz Dubrave je čudesan

10.12.2022.
19:09
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se u četiri najbolje reprezentacije svijeta nakon pobjede nad Brazilom od 5:3 poslije izvođenja jedanaesteraca.

Image
UH, JEDVA SE SMO PREŽIVJELI /

Trenutak kada je cijeloj Hrvatskoj stalo srce: Juranovićeva ruka prošla nekažnjeno

Image
UH, JEDVA SE SMO PREŽIVJELI /

Trenutak kada je cijeloj Hrvatskoj stalo srce: Juranovićeva ruka prošla nekažnjeno

Heroj pobjede je bio i Josip Juranović, dečko iz zagrebačke Dubrave. Ovo je njegov učinak na terenu: 120 minuta, četiri oduzete lopte, četiri čišćenja, tri ključna dodavanja, 100% osvojenih duela, 93,8% točnih dodavanja, 0 puta predriblan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je nagradu za igrača utakmice odnio Dominik Livaković, Juranović je bio sjajan po desnoj strani. Većina stručnjaka je naglašavala kako će Vinicius Junior biti opasan, a na kraju je u 60. minuti već završio na klupi, kako je naš 'Jura' čuvao.

Turnir amatera

U cijeloj priči je zanimljivo da 2014. godine bio amater, te se prijavio na svjetski turnir amatera u Londonu. Nije osvojio tu titulu, ali su ga u finalnoj utakmici u Zagrebu gledali Mandžukić i Kovačić te mu tada, kao potpunom anonimcu, uručili prigodne nagrade. On je te 2014. rekao: "Dao Bog da za igram nekad za Hrvatsku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest godina kasnije je na velikom natjecanju debitirao protiv Škotske na Euru, gdje ga je upoznala šira hrvatska javnost. Na ovogodišnjem Mundijalu igra svaku utakmicu, a Fabrizio Romano piše kako je za njega zainteresiran i veliki Atletico Madrid.

Image
Image

Dječak koji je imao svoje snove iz tadašnjeg trećeligaša Dubrave prešao je u Hajduk gdje se zadržao tri godine i postao kapetan. U emisiji HRT- a "Knjaz kod Vatrenih", pričao je kako mu je otac veliki Dinamovac, ali kada bi se Josip vratio u svoju Dubravu iz Splita, hodao bi uz oca u trenirci matičnog kluba. Po njega je u ljeto 2020. došla poljska Legia iz Varšave, gdje mu je samo jedna sezona bila potrebna da potpiše sa Celticom, a čini se da s obzirom na sve zainteresirane klubove, neće ni u škotskom velikanu dugo ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo