ODMAH PROBLEMI / RTL-ovoj ekipi u Kataru oduzeli kameru: 'Organizacija nije blistava, puno smo puta poljubili vrata...'

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje u nedjelju

18.11.2022.
8:55
VOYO logo

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru od početka je povlačilo razna etička i moralna pitanja i pretpostavljalo se da će mediji biti u velikim problemima jer je bilo pod velikim pitanjem koliku će slobodu imati u radu.

Image
PREJAK0 /

Luka Modrić nikada nije bio veći: Pogledajte epsku fotografiju hrvatskog maestra u Kataru, ovo najbolje pokazuje kakva je on faca

Image
PREJAK0 /

Luka Modrić nikada nije bio veći: Pogledajte epsku fotografiju hrvatskog maestra u Kataru, ovo najbolje pokazuje kakva je on faca

Da će taj Mundijal biti stvarno poseban odmah na početku se uvjerila RTL-ova ekipa, kojoj su odmah na aerodromu oduzeli kameru. RTL-ov sportski novinar Marko Vargek javio se iz Dohe i opisao prve dojmove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram reći, barem je to naše iskustvo, organizacija, za sada, nije baš blistava. Puno smo puta danas poljubili vrata u procesu dobivanja akreditacija, jednostavno nije uigrano na neki način. Volonteri daju krive informacije, poluinformacije, šalju na krive lokacije, puno vremena provodite u taksiju i na krivim mjestima. Godine 2015. sam proveo ovdje za vrijeme Svjetskog rukometnog prvenstva, bili su isti problemi, očekivao sam, sedam godina kasnije, da će se situacija malo promijeniti", rekao je Vargek na početku javljanja za RTL Direkt i nastavio:

"S druge strane, sreli smo mnogo Kataraca koji su nam prišli, izrazito ljubazni, stalo im je da pošalju dobru sliku. Ponudili su apsolutno svu moguću pomoć. Jako je vruće ovdje tijekom dana, 35 stupnjeva, trenutačno je 30 stupnjeva, no vi koji dolazite nemojte se zavaravati, svugdje je klima na 21 stupanj i vrlo brzo poželite imati nešto s dugim rukavima, obavezno ponesite duge rukave. U prometu je apsolutni kaos, ne znamo kako će to izgledati kada ovdje dođe milijun i pol ljudi, apsolutno savjet je koristiti metro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čim čuju da smo Hrvati viču: Modrić, Modrić'

Vargek je potom i rekao da u Kataru ima jako uno navijača Maroka, prvog protivnika Vatrenih na SP-u, ali i da su Hrvati jako popularni.

"Hrvati su ovdje jako popularni, čim vide hrvatski dres ili čuju da smo iz Hrvatske viču Modrić, Modrić, jako su popularni. Ima puno navijača Maroka koji je naš prvi protivnik ovdje, tako da će oni imati glasnu podršku ovdje s tribina i ove peripetije koje sam spomenuo na početku, nakon njih bi bilo jako dobro popiti pivo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čovjek poželi popiti pivo, međutim piva nema, ima samo u licenciranim mjestima o čemu ćemo definitivno izvještavati sljedećih dana", zaključio je Marko Vargek.

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo