Play ponuda

KATASTROFA / Prizor s utakmice Srbije zgrozio dio javnosti: 'Odvratno, užasavajuće i neoprostivo'

Foto: Profimedia

Nakon utakmice pojavila se fotografija iz srpske svlačionice u kojoj je bila izvješena kontroverzna politička poruka

25.11.2022.
14:53
Profimedia
Play ponuda

Uz sjajnu igru u drugom poluvremenu nogometaši Brazila svladali su Srbiju 2-0 (0-0) u utakmici prvog kola skupine G svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

Srpski nogometaši nisu se uspjeli oduprijeti favoriziranim Brazilcima, a dan naklon utakmice pojavile su se fotografije zbog kojih bi se njihov Savez mogao naći u problemima.

U petak se na društvenim mrežama pojavila fotografija svlačionice srpske reprezentacije u kojoj je bila obješena zastava s natpisom " Nema predaje".

Taj izraz predstavlja srpske stavove oko nezavisnosti Kosova i Srbi koji koriste tu krilaticu nemaju se namjeru pomiriti s činjenicom da je Kosovo samostalna zemlja, a ne više dio Srbije.

"Nogometni savez Kosova osuđuje agresivni čin protiv Kosova, koji je pokazala Srbija na Svjetskom prvenstvu. Turnir bi trebao biti manifestacija radosti i jedinstva i slati poruke nade i mira, a ne poruke mržnje. Pozivamo FIFA-u da reagira", napisali su iz kosovskog Saveza.

Play ponuda

Zastave s tim natpisom mogle su se vidjeti i među srpskim navijačima na tribinama tijekom utakmice.

"Ovo je odvratno, užasavajuće i neoprostivo", "Kosovo je punopravna članica FIFA-e, sada treba do kraja istiskivati pravdu i tražiti kažnjavanje Srbije" i "Bolesnici! Nije ni čudo da su izgubili od Brazila", neki su od komentara na društvenim mrežama.