GLEDAMO I NE VJERUJEMO / Ne sjećamo se kada je netko popljuvao Vatrene kao brazilski mediji: 'Hrvati su užasni, plešu posljednji ples...'

Image
Foto: Profimedia

Brazilci su jako optimistični uoči dvoboja s hrvatskom reprezentacijom

6.12.2022.
18:14
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak će u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva igrati protiv Brazila, nakon što je Hrvatska ranije u ponedjeljak u osmini finala svladala Japan boljim izvođenjem 11-eraca, Brazil je u svom susretu ove faze natjecanja bio uvjerljiv protiv Južne Koreje s 4-1 (4-0).

Image
GENIJALAC /

Hrvatski heroj zaludio cijeli svijet: 'Izveo je revolucionaran trik, svi će ga kopirati...'

Image
GENIJALAC /

Hrvatski heroj zaludio cijeli svijet: 'Izveo je revolucionaran trik, svi će ga kopirati...'

Brazil je sve dvojbe oko prolaska riješio u prvom poluvremenu kada su mrežu Korejaca tresli Vinicius (7), Neymar (13-11m), Richarlison (29) i Paqueta (36). U nastavku je Seung-Ho Paik (76) ublažio poraz Južne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilci, po mnogima glavni favoriti za osvajanje Mundijala, protiv Korejaca su odigrali sjajnu utakmicu i napunili se samopouzdanjem prije dvoboja s Vatrenima u četvrtfinalu, a zbog njihovih sjajnih igara na SP-u jako su optimistični i brazilski mediji, koji su uvjereni da će njihovi momci u Kataru osvojiti naslov.

Uopće nas ne cijene

A što se tiče hrvatske reprezentacije, njihovih nadolazećih protivnika, za nju brazilski mediji nemaju lijepe riječi. Brazilci nikada nisu izgubili od Hrvatske i uvjereni su da neće niti u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je dobila Japan na penale, ali bez pravog intenziteta. Japanci su velikim dijelom utakmice pokazali da su čvršća momčad. Hrvatska u Kataru pleše posljednji ples svoje zlatne generacije. Njihove brige su povezane s nedostatkom zamjena. Hrvatski prvotimci su defenzivni veznjak Brozović koji ima 31 godinu i lagani 28-godišnji Kovačić, koji u sebi ima goriva za još jedan SP, ali treba će potražiti zamjenu sposobnu pojednostaviti tranziciju iz obrane u napad, koju provodi dinamični veznjak Reala Luka Modrić. Mladi Majer iz Rennesa dobro je ušao u tu ulogu", piše O Globo, a legendarni brazilski nogometni novinar José Trajano je istaknuo:

"Brazil ima dobar ždrijeb na Svjetskom prvenstvu. Prošao je Koreju, a Hrvatska je užasna. Bit će to vjerojatno teža utakmica od ove jer Hrvatska je snažnija ekipa, ima nogometnu tradiciju, viceprvak je svijeta, voli kad utakmice odlučuju jedanaesterci. No, nema momčad koja se može boriti s Brazilom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo