KALKULACIJE / Maroko zakomplicirao situaciju u skupini: Evo kako Hrvatska može do drugog kruga i što u slučaju ludog scenarija

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nama su se ovim rezultatom definitivno smanjile šanse za prolazak u drugi krug, a Hrvatska danas mora igrati na pobjedu

27.11.2022.
15:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 17 sati igra važan susret na Svjetskom nogometnom prvenstvu, na rasporedu je utakmica protiv Kanade. U ranijoj utakmici u našoj skupini Maroko je pobijedio Belgiju s 2:0 i tako dodatno zakomplicirao situaciju u našoj skupini.

Nama su se ovim rezultatom definitivno smanjile šanse za prolazak u drugi krug, a Hrvatska danas mora igrati na pobjedu, i to s imperativom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je Hrvatskoj potrebno?

Situacija na tablici je sada sljedeća:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Maroko 4
  2. Belgija 3
  3. Hrvatska 1
  4. Kanada 0

Naravno, čeka se današnji ogled Vatrenih s Kanađanima. Ako Vatreni pobjede onda će se oni izjednačiti s Marokom na vrhu i imati četiri boda, dok će Kanada i dalje biti na začelju s nula bodova. Ako Vatreni i Kanada odigraju neriješeno onda će Hrvatska imati dva boda, a Kanada jedan bod. No, ako Kanada ipak nadigra Vatrene onda će Kanada biti treća s tri boda, dok će Hrvatska ostati na jednome bodu i tako završiti zadnja u skupini. Naravno, čeka nas i ogled s Belgijom u četvrtak, ali ako danas izgubimo od Kanade, onda su naše šanse u prolazak skupine samo teoretske.

Ludi rasplet

A poznato je i što bi presudilo u slučaju ludog raspleta i da nakon tri kola tri najjače momčadi u skupini imaju isti broj bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi kriterij je gol razlika, a ako ona bude ista odlučuje broj pogodaka postignut u svim utakmicama u skupini. Ako i to bude jednako, odlučuje broj osvojenih bodova protiv momčadi s kojom je druga ekipa izjednačena pa gol razlika protiv druge te ekipe.

Ako u nekom ludom slučaju i to bude isto, odlučuje najveći broj golova, pa "fair-play" bodovi (što manji broj žutih i crvenih kartona) pa ako je i to izjednačeno, na kraju odlučuje nasumičan ždrijeb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo