HVALJEN ISUS I MARIJA I NENAD PRALIJA / Hrvatska započinje nastup na SP-u: 'Njihove zvijezde trebaju gledati naše. Maroka se ne trebamo bojati, bolji smo, ali moramo biti oprezni'

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Nenad Pralija za Net.hr najavljuje prvi nastup Vatrenih na SP-u u Kataru protiv Maroka

23.11.2022.
6:58
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Došao je i taj dan. Hrvatska nogometna reprezentacija započinje svoj nastup na 22. SP-u u Kataru na kojem brani svjetsko srebro. Prvi suparnik Vatrenima je reprezentacija Maroka. Naravno, kad igraju naši nogometaši, onda sve kao da stane i samo je naša reprezentacija bitna. Utakmica počinje u 11 po našem vremenu, 13 po katarskom. I rezultati iz prošlih susreta protiv Afrikanaca idu nam na ruku. Hrvatska je, naime, upisala samo jedan poraz u sedam odigranih susreta protiv afričkih reprezentacija, međutim bila je to prijateljska utakmica.

Image
MAROKO - HRVATSKA 0-0 /

Vatreni remizirali u rovovskoj bitki u Al-Khoru; Bilo je teže nego što smo očekivali: Lovren briljirao u obrani

Image
MAROKO - HRVATSKA 0-0 /

Vatreni remizirali u rovovskoj bitki u Al-Khoru; Bilo je teže nego što smo očekivali: Lovren briljirao u obrani

Četiri pobjede, dva remija i jedan poraz protiv afričkih reprezentacija

"Vatreni" su igrali protiv Nigerije, Kameruna, Senegala, Malija, Maroka, Egipta i Tunisa i u sedam odigranih susreta ostvarili su četiri pobjede, dva neodlučena ishoda i jedan poraz, uz pozitivnu razliku pogodaka 15-8. Pritom su dobili obje dosadašnje utakmice igrane na svjetskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedine dvije službene utakmice protiv neke od afričkih vrsta, Hrvatska je igrala na zadnja dva SP-a. U Brazilu 2014. protiv Kameruna, te u Rusiji prije četiri godine protiv Nigerije. Posljednju utakmicu hrvatska reprezentacija je protiv neke od afričkih selekcija odigrala 11. lipnja 2019. u Varaždinu protiv Tunisa. U prijateljskoj utakmici igranoj pred 8.100 gledatelja, Tunis je slavio sa 2-1.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Kako bilo, čitava nacija očekuje pobjedu na otvaranju turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić, stručni stožer kao igrači, označili su utakmicu protiv Maroka. Inače, prva utakmica na turniru uvijek je najvažnija jer određuje daljnji tijek raspleta u grupi, a i u njoj se odmah eliminira prvi suparnik na putu do drugog kruga, što je glavni cilj reprezentacije Hrvatske.

'Očekujem pobjedu Hrvatske'

Nenad Pralija, bivši nogometaš, sad pomoćnik Robertu Jarniju na klupi U-17 Hrvatske, za hrvatsku nogometnu reprezentaciju igrao je od 1995. do 1997. i nastupio u 11 susreta, te zabio jedan gol, prema podacima s internetima. Upravo taj jedini gol pao je u prijateljskoj utakmici protiv Češke baš u Maroku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim riječima, rodio se u krivo vrijeme jer je pored Bobana, Prosinečkog i Asanovića bilo nemoguće doći do mjesta u momčadi.

"Očekujem pobjedu Hrvatske. Normalno da se veselim prvom nastupu Hrvatske na Mundijalu. Imamo dobru momčad i mislim da neće biti nikakvih problema protiv Maroka. Međutim, treba biti oprezan jer su prve utakmice najgore. Međutim, smatram da je Hrvatska puno kvalitetnija i da ćemo pobijediti", kazao nam je Nenad Pralija i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska se ne treba bojati Maroka, nećemo gledati njihove zvijezde. Oni trebaju gledati naše. Puno smo kvalitetniji od njih, Hrvatska ne bi trebala imati problema, ali moramo biti na oprezu. To je prva utakmica i bitna su u njoj tri boda. Ključno će biti naš vezni red, kako će odigrati protiv Maroka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo