ZNAJU ONI / Englezi su dobro naučili tko je Hrvatska. Upozoravaju na Vatrene i dive se našem Luki: 'Njih se nikada ne smije otpisati'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Daily Mail se raspisao o Hrvatskoj

10.11.2022.
11:34
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Kataru je iza ugla. Za deset dana počinje spektakl koji mnogi s nestrpljenjem očekuju. Iako dolazi u nezgodno vrijeme, ono na koje nismo navikli, Svjetsko prvenstvo uvijek će "instalirati" milijune gledatelja uz televizore i na stadione.

Image
KAKVA SJEĆANJA /

Prvo natjecanje i odmah spektakl: Kako su se Vatreni predstavili i šokirali nogometni svijet usred Francuske

Image
KAKVA SJEĆANJA /

Prvo natjecanje i odmah spektakl: Kako su se Vatreni predstavili i šokirali nogometni svijet usred Francuske

Hrvatska u Katar putuje u dobrom raspoloženju. Vatreni su izborili final four Lige nacija, igrači su u dobrim formama i žele dokazati svijetu da Rusija prije četiri godine nije bila slučajnost. No, usprkos tome, kladionice Hrvatsku ne vide kao pretjeranog favorita. Ipak, najveće reprezentacije svijeta znaju da se Hrvatsku nikada ne smije podcijeniti, a možda su toga najsvjesniji Englezi koji su u polufinalu prije četiri godine "pali" upravo protiv Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato ne čudi da Daily Mail upozorava na Vatrene te u svojem tekstu ističu snagu Dalićevih izabranika.

Image
Foto: Profimedia

Velikani: CR, Messi i Modrić

"Uživajte u svakoj minuti Cristiana Ronalda i Lionela Messija u Kataru, na turniru koje bi prema svim očekivanjima trebalo biti njihovo posljednje Svjetsko prvenstvo na najvišoj razini. No, nemojte zaboraviti upiti svaku sekundu Luke Modrića prije nego što uskoro ode u mirovinu", piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističu kako je Cristianu 37, Messiju 35 godina i kako će SP biti puno emotivnih rastanaka, ali dodaju kako "nijedno doviđenja neće značiti više od onog koje će Modrić reći Hrvatskoj". Ipak, smatraju kako postoje šanse da netko od spomenutih velikana nastupi na SP-u 2026. godine, ali ističu Modrićeve riječi iz dokumentarca za FIFA-u+ gdje je izjavio da je "svjestan svojih godina i da će ovo biti njegovo zadnje natjecanje u hrvatskoj reprezentaciji".

Image
Foto: Profimedia

O Modriću pišu kao "nedvojbeno najboljem igraču Hrvatske" te dodaju kako će glavna priča biti njegov odlazak, naravno, ako Vatreni ne odu do kraja i osvoje medalju. No, tu ne staju s riječima hvale na račun hrvatskog kapetana - uspoređuju ga s vinom i podsjećaju na njegove briljantne predstave, bilo u dresu Real Madrida ili pak Hrvatske. Čude se kako je Modrić briljantan u godinama u kojima su mnogi nogometaši na zalasku karijere ili pak u penziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljeni su hrvatskim veznim redom, ističu kako Vatreni nemaju potrebu za resetiranjem dok "amajlija" veznog reda igra na ovoj razini. Spomenuli su neke senatore u momčadi poput Vide, Lovrena i Perišića, ali su svjesni gdje je najveća snaga ove hrvatske momčadi.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

"S Mateom Kovačićem, Marcelom Brozovićem i Modrićem koji će vući konce, ne bi bilo pametno otpisati Hrvatsku bez obzira na to protiv koje će momčadi igrati na turniru. Da, Modrić i dalje pobjeđuje mlađe od sebe u veznom redu. Nastavlja igrati za Hrvatsku po 90 minuta u većini utakmica. Nastavlja natjeravati suparnike od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka u najvažnijim utakmicama, kao što su El Clasico ili madridski derbi. Nemojte zaboraviti upiti svaku sekundu Luke Modrića prije nego što uskoro ode u mirovinu", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo