VATRENI, JESTE LI VIDJELI OVO? / Ekspert izračunao tko je najizgledniji protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu, a otkrio i tko će nam biti noćna mora

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kompletirana su skoro pa sva mjesta za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru te nas u petak 1. travnja od 18 sati u Dohi čeka ždrijeb skupina

31.3.2022.
9:15
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu i nogometni analitičar, Tomislav Globan, izračunao je tko je najizgledniji protivnik Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kao i koje su reprezentacije "noćna mora" za Vatrene.

Kompletirana su skoro pa sva mjesta za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru te nas u petak 1. travnja od 18 sati u Dohi čeka ždrijeb skupina. Posljednji su svoja mjesta ugrabili SAD i Meksiko i još se samo još tri predstavnika, jedan iz Europe i dva iz interkontinentalnih doigravanja. U Europi se čeka bolji iz ogleda Škotske i Ukrajine, ali to ćemo saznati tek u lipnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se ostalih tiče, Novi Zeland će kao pobjednik kvalifikacija Oceanije igrati protiv Kostarike, a bolji iz ogleda Australije i UAE borit će se za SP protiv Perua. I te će se utakmice također igrati u lipnju.

Noćna mora za Hrvate

E sada, nas sve najviše zanima koga Hrvatska, koja se našla u drugoj jakosnoj skupini, može izvući na ždrijebu. Profesor Globan dao si je truda i izračunao je tko su Hrvatima najgori mogući protivnici, kao i koja reprezentacija ima najveće šanse ući baš nama u skupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Globan izdvaja da je ključno za europske reprezentacije iz druge jakosne skupine, u koje spada i Hrvatska, da izbjegnu reprezentacije iz Južne Amerike iz svih ostalih jakosnih skupina. I samo u tom slučaju, ako izbjegnu momčadi iz Jž. Amerike, su europske reprezentacije favoriti svojih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje navode da je Hrvatima najbolje izbjeći južnoameričke reprezentacije potkrijepio je podacima. Izvukao je rezultate Hrvatske i latinoameričkih ekipa i kako se može vidjeti prolazili smo katastrofalno. U sedam susreta protiv južno i srednje američkih reprezentacija dobili smo samo jednu utakmicu i izgubili ostalih šest.

"Latinoameričke momčadi su noćna mora za Hrvate. Užasan skor u sedam odigranih utakmica, od kojih je pet bilo na SP-ima. Samo jedna pobjeda", istaknuo je Globan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najizgledniji protivnici

Isto tako, Globan je podijelio i zanimljivu tablicu mogućeg ždrijeba Hrvatske temeljenu na stotinu tisuća simulacija. Reprezentacija koja ima najviše šanse završiti u skupini s Hrvatskom, prema toj simulaciji, jest Kanada. Drugi najizgledniji protivnik je pobjednik interkontinentalnih kvalifikacija između Kostarike i Novog Zelanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablica kaže kako su najmanje izgledni protivnici Hrvatske Srbi, Poljaci, te Wales, Škotska ili Ukrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo