OPET ONI / Dok svi čekaju polufinale, Srbi broje krvna zrnca: 'Modrićev ujak je ratovao protiv Hrvata, rijetko priča o srpskoj obitelji'

Image
Foto: Profimedia

Srpski mediji raspisali su se o Modrićevu podrijetlu

13.12.2022.
14:05
Profimedia
VOYO logo

Luka Modrić i ostatak Vatrenih danas od 20 sati igraju polufinale Svjetskog prvenstva protiv Argentine i Lea Messija. Naši reprezentativci tako su ostvarili nerealan učinak te su dva svjetska prvenstva zaredom došli minimalno do polufinala. Nije to bio nimalo lagan put, Vatreni su u teškoj skupini prošli kao drugi, a u četvrtfinalu su izbacili moćni Brazil.

Image
OVO SMO ČEKALI /

Cro Cop zaprijetio Messiju uoči utakmice o kojoj će pričati generacije

Image
OVO SMO ČEKALI /

Cro Cop zaprijetio Messiju uoči utakmice o kojoj će pričati generacije

I dok se Modrić i družina pripremaju za utakmicu karijere, srpski mediji se bave obiteljskim stablom našeg kapetana. Tako Mondo piše o Modrićevu srpskom podrijetlu i rođaku koji je bio major u ratu na prostoru bivše Jugoslavije. Ističu kako će se "širom svijeta pričati o njegovim impresivnim predstavama na zalasku karijere, dok će se na Balkanu pričati o njegovu podrijetlu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećaju kako je Modrić kapetan hrvatske reprezentacije kao i rekorder po broju nastupa, a potom ističu kako je Luka dijete iz mješovitog braka: otac mu je Hrvat, a majka Srpkinja.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sve znaju

Potom pišu: "Uz to treba napomenuti da su članovi njegove obitelji s majčine strane stradali u Drugom svjetskom ratu, kao i da je jedan od zapovjednika vojske Republike Srpske Krajine bio njegov blizak rođak. To je dio obiteljske povijesti koju Modrić u intervjuima ne spominje tako često".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda opet podsjećaju da Modrić ima srpsko podrijetlo: "Lukina majka Radojka je Srpkinja iz sela Kruševa nadomak Obrovca. Ovo naselje, pretežno naseljeno Hrvatima, trenutno broji oko 1100 ljudi, a Dopuđi su od davnina bili jedina srpska obitelj u njemu. Po popisu iz 1991., a u mjestu je živjelo 107 Srba. S druge strane loze Modrić je podrijetlom iz sela Zaton Obrovački, a Luka je do šeste godine živio u rodnom mjestu oca Stipe."

Potom podsjećaju kako je kao klinac došao u Dinamo, ali kratko spominju nogomet pa se opet vraćaju na staro: "Njegovo polovično srpsko porijeklo je posebno isplivalo u centar pažnje kada je slavio najveći uspjeh u dresu reprezentacije." Potom podsjećaju kako je na dočeku reprezentacije u Hrvatskoj pjevao uz "kontroverznog Marka Perkovića Thompsona", "glazbenika koji veliča ustaški pokret".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Luka Modrić na dočeku Vatrenih iz Rusije

Potom pišu o tome kako su Dopuđi stradali u Jasenovcu te kako je Jovo Dopuđ, nekadašnji jugoslavenski i srpski oficir rođak Luke Modrića. "Nekada je bio major Vojske Republike Srpske Krajine, a na vlastiti zahtjev demobiliziran je 1993. godine, nakon akcije "Maslenica". Pod tim kodnim nazivom odvija se hrvatsko kršenje crte razgraničenja od strane UNPROFOR-a i napad na srpska sela na području Maslenice, Velebita i na pravcu Obrovac – Gračac", piše Mondo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo