REAKCIJE NAKON UTAKMICE / Dalić oduševljen Vatrenima, ali smiruje situaciju: 'Nema euforije ni tragedije, protiv Belgije idemo po pobjedu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je svladala Kanadu u drugom kolu skupine F

27.11.2022.
18:57
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon razočaravajuće predstave protiv Maroka odigrala sjajnu utakmicu protiv Kanade. Vatreni su se sastali s Kanadom u sklopu drugog kola skupine F te su na kraju slavili 4:1.

Image
NIJE SE MOGLA SUZDRŽATI /

Mirta Šurjak u ekstazi zbog Marka Livaje: Objavila zanimljivu sliku, a pokraj nje napisala poznate stihove

Image
NIJE SE MOGLA SUZDRŽATI /

Mirta Šurjak u ekstazi zbog Marka Livaje: Objavila zanimljivu sliku, a pokraj nje napisala poznate stihove

Susret je počeo katastrofalno za naše Vatrene. Nakon briljantne akcije Alphonso Davies je nadskočio Juranovića i pogodio za 1:0 već nakon 68 sekundi utakmice. Ubrzo je sjajno raspoloženi Andrej Kramarić zabio gol koji mu je poništen zbog zaleđa, da bi u 36. krasno zabio lijevom nogom nakon proigravanja Perišića. U 44. minuti je Marko Livaja prekrasno pogodio s vrha šesnaesterca za 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak za 3:1 postigaoje Kramarić svojim drugim pogotkom, ponovno lijevom nogom i ponovno nakon razigravanja Perišića. Krasno je izbacio svog protivnika i pogodio neobranjivo za 3:1. Konačnih 4:1 je postavio Lovro Majer, nakon što je Petković proigrao Oršića, a ovaj nesebično produžio za Majera koji nije imao težak zadatak.

Image
Image

Nakon susreta pred novinare je izašao izbornik Zlatko Dalić te nekoliko Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajni napad, raspoloženi veznjaci...

Prvi je pred novinare došao dvostruki strijelac Andrej Kramarić: "Sve ste rekli. Prvih pet minuta, težak početak, ali smo pokazali ono što Hrvatska uvijek pokazuje. Psihičku snagu, na kraju smo uvjerljivo pobijedili. Ne smijemo ništa previše slaviti, znamo kakva je situacija u grupi. Nadamo se da možemo ponoviti ovakvu igru. Sjajan rezultata za mene i za ekipu. Ne daju se dva gola svaku utakmicu na SP-u".

Dejan Lovren je emotivno doživio ovu veliku pobjedu: "Definitivno je posebna ova pobjeda. Ovo nam je olakšanje, bio je veliki presing nakon Maroka. Bitna su ova tri boda za daljnji tijek. Osim prvih pet minuta, mislim da smo ostalo sve fantastično odradili. Nismo bili dovoljno fokusirani na početku, a možda nam je to i trebalo. Iznenadilo nas je, ali mislim da nas je to probudilo. Kasnije su svi funkcionirali savršeno. Svi su rekli da je Maroko laki protivnik, ali eto, pobijedili su Belgiju. Bit će teško protiv Belgije, zahtjevno, ali imamo povoda za dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

A nakon njega pred novinare je došao njegov kolega iz obrane, Joško Gvardiol: "Najgore je kad kreneš u utakmicu kao mi. Nakon toga smo se vratili u igru, držali smo taj ritam. Na kraju smo uspjeli postići taj pogodak i sve riješiti. Znamo koliko su kvalitetna ekipa, bilo je prilika i s njihovih strana, ali kad imamo Livija na golu je sve lakše. Što se mene tiče nije bilo pritiska, vjerujemo u sebe i znamo koliko smo kvalitetni. Ostala je Belgija, moramo se pripremiti. Idemo po tri boda".

Dvostruki asistent veli: 'Mi možemo igrati samo na pobjedu'

Ivan Perišić danas je upisao dvije asistencije, otkrio je glavnu razliku u igri naše reprezentacije naspram susreta protiv Maroka: "Morali smo puno bolje igrati s loptom u prvoj utakmici. Tamo smo se više fokusirali na obranu, ali tu smo vidjeli da to nismo mi. Moramo mi kontrolirati, loše smo počeli, ali kasnije smo se dobro vratili i dominirali. Lakše se diše nakon pobjede, tri boda daju snagu i vjetar u leđa. Sve je na nama, ići ćemo na pobjedu protiv Belgije, drugačije ne znamo. Igrat ćemo našu igru, pratit ćemo rezultat i iz druge utakmice, moramo biti pametni, ali nema straha. Stvarno smo dobri".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Bruno Petković je nakon velike pobjede pohvalio Kanađane: "Nezgodna ekipa, jako nezgodna. Praktički smo u prvoj minuti primili pogodak. Ipak, svjesni smo svoje kvalitete, znali smo da ako ćemo igrati 90 minuta da ćemo pobijediti. Nikad nismo sumnjali u vlastite kvalitete, puno toga smo postigli. Belgija odlučuje sve. Oni se moraju izvlačiti nakon Maroka, ali mi gledamo samo sebe i pokušat ćemo dati maksimum. Malo je sparno, malo je lakše popodne igrati."

Strijelac drugog hrvatskog pogotka, Marko Livaja, otkrio je kome je posvetio gol protiv Kanade: "Danas smo odigrali odličnu utakmicu. Odlično smo reagirali na taj rani pogodak, ispunili smo želje izbornika, i zasluženo slavili. Svatko može dati gol, ali mi smo odlučno reagirali, pokazali smo karakter, snagu i kvalitetu. Možemo igrati sa svima. Posvećujem ovaj pogodak pokojnom ocu. O ovome maštaš kao dijete. No, ništa nije riješeno, imamo još Belgiju, svi znamo kakvi su Belgijci. Dosta sam bio vezan za oca, bilo je teško, ali takvi momenti te jačaju u životu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik najavljuje igru na pobjedu protiv Belgije

Posljednji je došao izbornik Zlatko Dalić.

"Ja bi prvo čestitao dečkima na sjajnoj utakmici. Gubili smo od prve minute, napalili su se još više, a inače su trkački moćni. Preokrenuti u takvoj situaciji mogu samo velike ekipe, koje vjeruju u sebe i koje mogu puno. Rekao sam ja da je Maroko dobra ekipa pa su me ismijavali. Hrvatska je pokazala kvalitetu, to je prvi korak, idemo dalje. Nećemo se uzdići, bit ćemo smireni, tražimo prolaz dalje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljen je reakcijom naših reprezentativaca.

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

"Bitno je vratit se u utakmicu. Teško je protiv njihove energije, oni su bili opasni nakon prvog gola. Borili smo se na početku. Odigrali smo kako smo planirali, Perišić je bio široko... Naša vezna linija je jedna od najboljih na svijetu, uvijek to ponavljam. Ja sam rekao, imamo četiri sjajna napadača koji uvijek mogu odgovoriti. Oni će uvijek dati najbolje. Marko je odigrao sjajno, namjestio je jednu šansu i zabio gol, ali se potrošio. Onda je ušao Petković da smiri situaciju, primiri loptu. A Krama... Uvijek riješi, uvijek da, on je u svojoj glavi raščistio situaciju s tim gdje igra. Svejedno mu je i uvijek će dati sve od sebe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratili smo Maroko, znali smo što možemo. Sjajna su ekipa. Zadnje kolo će odlučivati, nismo ništa riješili. Moramo na pobjedu protiv Belgije, njima je to posljednja šansa kao i nama. Tu smo, imamo gol prednosti više, ali ne smijemo to tako gledati. Moramo ići na pobjedu i prolazak dalje. Nema sreće, ni euforije ni tragedije, idemo korak po korak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo