Sp u rukometu / Šola: 'Trener koji večeras uspije motivirati svoju momčad, izaći će kao pobjednik'

Dodatni motiv za pobjedu Hrvatske je i odlazak Ivana Stevanovića

26.1.2019.
19:39
VOYO logo

Svoju posljednju utakmicu na ovom Svjetskom prvenstvu odigrat će Hrvatska protiv Švedske. U danskom Herningu borit ćemo se za plasman na peto mjesto u utakmici koju mnogi smatraju nebitnom.

"Večeras će biti najvažnije ući motiviran. Onaj trener koji uspije motivirati svoju momčad, izaći će kao pobjednik. Čitao sam izjave naših igrača i Šveđana i svi se zapravo pitaju čemu uopće ova utakmica. Ona ne nosi nikakvu rezultatsku težinu osim što ćemo moći reći za 10 godina da smo na ovom natjecanju bili peti", prokomentirao je uoči utakmice RTL-ov stručni sukomentator i bivši reprezentativni vratar Vlado Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad imate velika očekivanja, onda su i razočaranja velika. To govorim i za Šveđane i za nas. Izuzetno je teško motivirati igrače, ali nadam se da će obje momčadi večeras ići po pobjedu jer je u prirodi sportaša da uvijek žele pobjeđivati", objasnio je Šola.

Dodatni motiv za pobjedu Hrvatske je i odlazak Ivana Stevanovića, koji bi se zasigurno od reprezentacije htio oprostiti kao pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao je to čuti. Stivi je dobar golman i mislim da on može još nekoliko godina braniti za reprezentaciju. Njegovu odluku treba poštovati. S druge strane, mi imamo puno kvalitetnih golmana koji čekaju svoju priliku. tako da kad jedan prestane braniti, drugom će se otvoriti vrata", rekao je Šola.

Na ovom su se Svjetskom prvenstvu nametnule momčadi koje igraju brz i uzbudljiv rukomet. Danska i Norveška otišli su u finale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijelo Svjetsko prvenstvo bilo je izuzetno zahtjevno i neizvjesno, baš kako smo najavljivali. Ono što mi se sviđa je da su u finalu dvije momčadi koje igraju brz rukomet. Očito je to put ka uspjehu", rekao je Šola koji je posebne riječi hvale imao za mlade hrvatske reprezentativce koji su u Danskoj i Njemačkoj pokazali da se na njih itekako može računati.

"Zadovoljan sam sa mladim igračima koje smo pozvali u reprezentaciju. Mandić i Šipić bili su odlični, čak je i Vida odigrao svoju rolu u ograničenoj minutaži. Isto je dobro da su nosioci reprezentiacije odradili svoj posao. Žao mi je što bekovi nisu pokazali ono što znaju. Točne razloge za to ne znamo. trebaju nam igrači koji će moći uskočiti kad se umori ova prva sedmorka. treba nam širina", zaključio je Šola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Besplatno gledaj live stream utakmica Svjetskog rukometnog prvenstva 2019. samo na RTLplayu!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo