S TRI KLUBA U 3. PRETKOLU LIGE UEFA / Slaven Belupo i Rijeka isprašili suparnike

Image

Koprivničani su pobijedili s 8-2, a Riječani 3-0. U natjecanje se uključuje i Hajduk.

23.7.2009.
19:11
VOYO logo

Hrvatska će u 3. pretkolu Lige Uefa imati tri predstavnika. Slavenu Belupu i Rijeci, koji su u četvrtak navečer izborili prolaz u natjecanje priključit će se i Hajduk.

Nakon što su u prvoj utakmici slavili 4-0, nogometaši Slavena Belupa bili su još uvjerljiviji u uzvratu u Koprivnici i sa 8-2 nad makedonskim Milanom izborili prolaz u treće pretkolo Lige Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno učinkoviti bili su Koprivničani u drugom poluvremenu kad su makedonskoj momčadi utrpali šest komada. Po dva pogotka postigli su Tepurić i Vojnović, a u strijelce još su se upisali Poredski, Vručina, Gregurina i Jurić. Za goste pogodili su Stojanović i Alimi.

U trećem pretkolu Slaven Belupo igrat će s norveškim Tronsom koji je izbacio bjeloruski Dinamo Minsk. Prva utakmica igra se 30. srpnja u Norveškoj, uzvrat je tjedan dana kasnije u Koprivnici.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka nije dozvolila iznenađenje. Nakon sramotnog poraza od luksemburških amatera u gostima (1-0), na Kantridi je bilo 3-0 za domaćina.  pogotke su postigli Cerić te braća Sharbini, Anas pa Ahmet.

Obranu gostiju probio je udarcem glavom u 20. minuti Tarik Cerić, a samo četiri minute kasnije je Anas Sharbini europogotkom u gornji kut s 20 metara. Potvrdu prolaska Rijeke u 3. pretkolo osigurao je Ahmad Sharbini pogotkom u 64. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Već za sedam dana na Kantridu stiže ukrajinski Metalist, a uzvrat je sedam dana kasnije u Harkivu.

Hajduk se, pak, u trećem pretkolu Lige Uefe uključuje. Vatreno krštenje Splićani će imati 30. srpnja u Slovačkoj kod Žiline, a potom slijedi uzvrat na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo