potresi u svlačionici / Skandal uoči četvrtfinala s Hrvatskom: Prvi čovjek reprezentacije usred dopinškog skandala, 'otkucao' ga otac?!

Image
Foto: AP Images

Korištenje hormona rasta bez prethodnog odobrenja i propisane procedure smatra se ilegalnim te se može kazniti suspenzijom u trajanju do četiri godine

3.7.2018.
16:55
AP Images
VOYO logo

Rusija je u euforiji. Nitko se prije početka SP-a nije nadao da će domaćin igrati u četvrtfinalu - čak ni njegovi vlastiti navijači. 

No, Rusi su stvorili sjajnu koheziju u momčadi, zahvaljujući dvije briljantne predstave u skupini sa Saudijskom Arabijom i Egiptom, te nevjerojatnoj disciplini i mirnoći u utakmici protiv Španjolske, Rusi su izborili četvrtfinale protiv Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživati i nadati se najboljem ruska je strategija za četvrtfinale, no sveopći optimizam koji je obuzeo Putinovu domovinu narušila je informacija koja je danas poput groma iz vedra neba pogodila rusku javnost. 

Ruski heroj Denis Cheryshev, koji je uz Artema Dzyubu s tri pogotka najbolji strijelac domaćina na ovom Mundijalu, našao se usred doping skandala i to onog u koji ga je svojim izjavama za Sport Weekend gurnuo njegov otac Dimitri. Dimitri je, naime, u tom razgovoru otkrio kako je njegov sin jednu ozljedu iz prošle godine liječio injekcijama koje su sadržavale hormon rasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokretanje postupka kojim će se istražiti priča oko tretmana njegove ozljede mišića zbog koje je prisilno van terena proveo čak šest mjeseci.

Korištenje hormona rasta bez prethodnog odobrenja i propisane procedure smatra se ilegalnim te se može kazniti suspenzijom u trajanju do četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ruskog su pak Saveza odmah demantirali takve natpise tvrdeći kako je pri liječenju njihovog igrača sve odrađeno prema propisima. Usput su i optužili novinara koji je intervjuirao Čeriševa starijeg za krivu interpretaciju riječi, dodajući kako postoji snimka intervjua koja to i potvrđuje. Uzimanje nedopuštenih sredstava nešto kasnije je demantirao i sam igrač. 

Žirkov 'out' do kraja turnira

Ruse muči i još jedan problem. Na poluvremenu utakmice protiv Španjolske zbog ozljede je igru morao napustiti Jurij Žirkov, godinama već standardni lijevi bek ruske reprezentacije, nogometaš Zenita te bivši član Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žirkova je zamijenio Vladimir Granat, 31-godišnji branič Rubina iz Kazanja, a prve informacije kažu da igrača Zenita više nećemo gledati na ovom prvenstvu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo