HLADAN TUŠ / Sjevernokorejski TV komentator zanijemio nakon četvrtog gola

Image

Prijenos je počeo euforično, ali kada su Portugalci poveli 4-0, komentator sjevernokorejske televizije zavapio je "Ne!" i više ni riječi nije prozborio.

22.6.2010.
14:15
VOYO logo

Prvi izravni prijenos nogometne utakmice u Sjevernoj Koreji pokazao se najtežim poslom na svijetu za tamošnjeg televizijskog komentatora, koji je ostao bez ijedne riječi nakon katastrofalnog poraza 0-7 od Portugala.

Komentator je prijenos započeo euforično, a kada je Portugal u 29. minuti postigao prvi zgoditak, stalno je napominjao da će "Koreja izjednačiti, te da je (korejska) igra sjajna". Nažalost po njega i korejske nogometaše, u drugom je poluvremenu uslijedio smak svijeta, jer Portugalci su počeli nizati golove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada su zabili četvrti zgoditak, komentator je samo zavapio "Ne!" i više ni riječi nije prozborio do kraja utakmice. Prijenos je stoga pola sata išao samo uz zvuke vuvuzela.

Bio je to prvi izravni prijenos nogometne utakmice u Sjevernoj Koreji, a odobrio ga je osobno "dobri vođa" Kim Jong-il, osokoljen dobrim nastupom reprezentacije u dvoboju s Brazilcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Sjeverna i Južna Koreja formalno i dalje u ratu, a u posljednje su vrijeme napetosti iznimno pojačane zbog nedavnog potapljanja južnokorejskog ratnog broda, cijeli južni dio poluotoka je navijao za svoje sjeverne susjede.

"Moje srce je prestalo kucati kada su se Portugalci razigrali", kazao je jedan od brojnih Južnokorejaca, koji su gledali utakmicu i navijali za Sjevernu Koreju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo