SJEĆATE LI SE DJEČAKA S MESSIJEVIM DRESOM OD PLASTIČNE VREĆICE? / Život mu se pretvorio u pakao; 'Messi nije ništa učinio za njega'

Image

Njegova je fotografija u vrlo kratkom roku obišla cijeli svijet

4.2.2021.
7:47
VOYO logo

Dirljiva pričao o afganistanskom dječaku Murtazu Ahmadiju, koji je nosio Messijev dres od plastične vrećice, obišla je svijet prije pet godina.

Ahmadijeva fotografija, koju je objavio njegov stariji brat Hamayoun, u jako kratkom roku postala je viralna, obišla je svijet i dobila na tisuće komentara, lajkova i dijeljenja na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tada sam bio presretan'

U konačnici se i slavni nogometaš na utakmici u Dohi upoznao s dječakom, istrčao je na teren i nije htio pustiti Messija iz svog zagrljaja pa ga je sudac morao na rukama iznijeti van kako bi susret mogao početi.

"Rekao sam mu da želim ostati igrati s njim. On mi nije rekao da idem s ocem, ali ja nisam razumio njegov jezik. U tom trenutku sam bio presretan", prepričao je Murtaza taj događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Murtaza i Messi

Nadali se azilu

Bleacher Report je sada napravio dokumentarac o dječaku i njegovoj obitelji u kojemu se doznaje kako žive sada, pet godina nakon globalne "slave".

U Murtazovoj obitelji su se nadali da će dobiti azil u Španjolskoj jer su čuli priču sirijskog dječaka Zaida Abdula kojemu je Cristiano Ronaldo osigurao azil, ali to se nije dogodilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo u Dohu kako bi Messi nešto napravio za njega, ali on nije ništa učinio", rekli su iz njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozbiljne prijetnje

Nakon što su se vratili u svoj dom život im je postao grozan jer su svi mislili da im je Messi dao mnogo novca. Zaustavljali su Murtazu dok je išao u školu, prijetili da će ga oteti pa se njegova obitelj odlučila za radikalan potez. Murtaza je prestao ići u školu, preselio u 300 kilometara udaljeni Kabul, boji se izaći na ulicu i slobodno vrijeme provodi na krovu ili u zatvorenim prostorima.

"Puno je eksplozija. Ja nemam prijatelja s kojim bih se igrao, ali bih opet obukao Messijev dres jer mu se divim", poručio je Murtaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo