SJAJNE VJESTI IZ ŠPANJOLSKE: / Ženska i muška hrvatska reprezentacija u borbi za broncu!

Image
Foto: Pixsell

Muška i ženska hrvatska karate reprezentacija u borbi su za broncu na EP u Španjolskoj

29.3.2019.
22:23
Pixsell
VOYO logo

I muška i ženska hrvatska reprezentacija u borbama natjecat će se za ekipne bronce na EP u karateu u španjolskoj Guadalajari. Ukupno su tako čak četiri hrvatska borbe za broncu, budući da sutra već prijepodne Ivana Kvesića očekuje borba s Francuzom Faroukom Abdesallemom u kategoriji do 84 kg, a u kategoriji preko 84 kg protivnik Anđela Kvesića također za brončano odličje je Gruzijac Gogita Arkania.

Hrvatska muška reprezentacija u borbama izborila je susret za ekipnu broncu protiv Italije koji je na rasporedu posljednjeg dana prvenstva, u nedjelju. Svladali su BiH 3-0 (Martinac 2-1, A. Kvesić 3-0, Garibović 1-0). Istim rezultatom bili su bolji i od Francuske (I. Kvesić 5-2, A. Kvesić 3-1, Garibović 3-0),. U četvrtfinalu pomalo bizarno su izgubili od Turske s 1-3 (A. Kvesić 2-3, I. Kvesić 2-0, Garibović 0-8 diskvalifikacija, Mrvičić 1-2). Naime, kod ukupnog rezultata 1-1, Enes Garibović vodio je pet sekundi prije kraja 2-1 u svom dvoboju, a onda izašao s tatamija, što je bila četvrta kazna koja je značila diskvalifikaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Baš veliki peh, jednostavno nisam imao osjećaj da sam u tako važnom trenutku izašao s tatamija", rekao je Enes Garibović.

Turska je u polufinalu pobijedila, kasnije izborila i finale, a naši su svladali Armeniju 3-0 (Živković 9-0, I. Kvesić 2-0, Martinac 3-1) i za broncu će se boriti protiv Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlični su Ukrajinci, stalno dolaze do završnica, ali moramo dokazati da zaslužujemo tu medalju", naglasio je Anđelo Kvesić

Ženska selekcija je u ekipnim borbama pobijedila Slovačku 2-1 (Lesjak 3-1, Lenard 1-2, Hasani 9-0), preokrenula rezultat i protiv Švedske na ukupnih 2-1 (Lesjak 1-1, izgubljeno na "senshu" ili pravilo prvog boda, Bećirović 2-1, Hasani 4-1). U četvrtfinalu naše su djevojke izgubile od Ukrajine s 2-0 (Lesjak 2-7, Hasani 2-3). U repasažu vratile su se pobjedničkom pohodu, 2-0 protiv Norveške (Lenard 0-0, Lesjak 2-0, Hasani 6-2). U subotu navečer u dvoboju su s Italijom za brončanu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam tek 18 godina i jako mi je drago da sam ekipi pomogla u njihovom, našem naumu borbe do medalje", naglasila je nova članica ženske ekipe u borbama Sadea Bećirović.

Na EP-u u Španjolskoj koje traje do nedjelje sudjeluje 508 natjecatelja iz 51 zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo