ŠTIMAC ŽALI ZA PROPUŠTENIM / Šimunić se ispričao Srbima: 'Morao sam ga zaustaviti'

Image

Čovjek koji je izazvao bijes publike na Marakani grubim prekršajem nad napadačom Srbije Miralemom Sulejmanijem u trenutku dok je imao otvoren put prema golu Pletikose, Josip Šimunić, prokomentirao je svoj grubi start i ispričao se.

7.9.2013.
2:00
VOYO logo

BEOGRAD - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije IgorŠtimac izjavio je nakon remija sa Srbijom u Beogradu da su "vatreni" planski prepustili kontrolu protivničkoj ekipi u prvom poluvremenu, ali da je njegov tim propustio kazniti umor srpskih nogometaša u nastavku utakmice.

Igrom svoje momčadi zadovoljan je i srbijanski izbornik SinišaMihajlović, svjestan da je neriješen rezultat ostavio Srbiju i bez teoretskih šansi da ode na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je izravan plasman na svjetsko prvenstvo u Brazilu za Hrvatsku nedostižan, Štimac je pohvalio svoju ekipu, ali istodobno i analizirao zašto su propustili vodstvo od 1-0.

"Žalimo za propuštenim. Prepustili smo vodstvo od 1-0, igrača više, kontrolu utakmice. Iskusan tim, kakav je Hrvatska, to sebi ne smije dopustiti", rekao je novinarima Štimac, objasnivši taktiku s kojom je ušao u meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pustili smo Srbiju da bude dominantna u prvom poluvremenu, jer smo znali da neće izdržati do kraja. Samo Matić u ovom timu može igrati 90 minuta. Međutim, nismo se držali plana do kraja. Mogu reći da sam ponosan svojim igračima. "Bravo", rekao je Štimac nakon remija 1-1 sa Srbijom, istodobno ne štedivši pohvale ni za svog suparnika, izbornika Srbije Sinišu Mihajlovića, s kojim se na kraju utakmice prijateljski zagrlio na terenu.

"Mihajlović i ja smo na kraju čestitali jedan drugom. Nemojte ga puno kritizirati. Da ste da ste ga manje kritizirali, možda biste i prošli dalje. Kritiziraju i mene, a ja sam devet bodova ispred", kazao je Štimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno protivničkoj ekipi, posebice publici, Štimac nije ljut na njemačkog suca Felixa Brycha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudac je imao ujednačeni kriterij. Jedino mu zamjeram što Matiću nije dao žuti karton kada je pokušao dati gol rukom", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Njegov suparnik nije želio komentirati odluke njemačkog arbitra, ali je istaknuo da nema što zamjeriti svom timu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu reći ništa negativno u vezi s utakmicom. Momci su pokazali da se u njih može i mora vjerovati. Igrali smo dobro, ali to je nogomet - lijep je samo kad se pobjedi", rekao je Mihajlović. Priznao je da je "od nekih pojedinaca očekivao više", ali da je Srbija "kako ekipa djelovala odlično".

"Naivno smo primili gol, ali im ne mogu ništa zamjeriti. Ispunili su sve što sam očekivao od njih, ali su nas koštale neke stare boljke", rekao je Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čovjek koji je izazvao bijes publike na Marakani grubim prekršajem nad napadačom Srbije Miralemom Sulejmanijem u trenutku dok je imao otvoren put prema golu Pletikose, Josip Šimunić, prokomentirao je svoj grubi start i ispričao se, objavio je list Blic.

"Iskreno, morao sam to uraditi jer bi sigurno postigao zgoditak. Ispričao sam mu se odmah nakon starta, nisam želio da tako bude, ali znao sam da ga moram zaustaviti. Mislim da smo zaslužili pobjedu. Poveli smo i na kraju nismo uspjeli sačuvati prednost. Ali, i ovim sam zadovoljan", rekao je Šimunić novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija i Hrvatska u Beogradu su igrale neriješeno 1:1 u kvalifikacijskoj skupini A za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Brazil. Srbija je remijem izgubila sve šanse za plasman.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo