Simulacija bombardiranja iz aviona nad Varaždinom!

Tradicionalno najveći aeromiting u Hrvatskoj, Croatian International Airshow, i ove se godine održava na prostoru Aerodroma Varaždin.

17.6.2011.
13:37
VOYO logo

Ova sportska, zabavna i vojna zrakoplovna priredba svake godine privlači sve više sudionika i posjetitelja koji će ove godine imati priliku doživjeti pravi spektakl u zraku, ali i vidjeti izbliza sve zrakoplove parkirane na tlu.

"Mnogo je truda uloženo u organizaciju ovogodišnjeg CIAV-a i program će biti najatraktivniji do sada. Vjerujem da će na aeromiting doći više tisuća posjetitelja jer će uz brojne avione i helikoptere posjetitelji doživjeti i simulaciju bombardiranja ciljeva na tlu, a u tom će programu sudjelovati jedan zrakoplov iz sastava akro grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva 'Krila Oluje'. Dolazi cijela akrobatska formacija koja će već sutra oko 14 sati preletima iznad Varaždina najaviti skori početak aeromitinga", izjavio je direktor aeromitinga, Ivan Šimić, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uz naše predstavnike u subotu na varaždinski aerodrom stižu i zrakoplovi Francuskog ratnog zrakoplovstva, Gripen JAS-39 iz sastava Mađarskog ratnog zrakoplovstva i nekoliko sudionici iz nekoliko drugih država. Ovogodišnji CIAV održava se u trenutku kada u Hrvatskoj svečano obilježavamo 20 godina od ustrojstva Hrvatske vojske pa ovom prilikom želim pozvati sve Varaždince i druge sugrađane da svojim dolaskom ujedno odaju i priznanje našim vojnim i policijskim snagama., ali isto tako i podrže manifestaciju koja je postala jedna od simbola grada".

Croatian International Airshow u Varaždin će privući sudionike i goste iz cijele Hrvatske i više europskih država, a organizatori su popularnim cijenama ulaznica odlučili privući i mnogo obitelji budući da su ulaznice za djecu do 14 godina u pratnji roditelja besplatne. Uz fantastičan službeni program posjetitelji će moći uživati u ugostiteljskim i zabavnim sadržajima za koje su cijene također popularne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaznice za CIAV mogu se kupiti na prodajnim mjestima Eventima u svim gradovima u Hrvatskoj i regiji te svakoga dana aeromitinga na ulazu u aerodrom.

Organizatori su u suradnji s prometnom i temeljnom policijom dogovorili posebnu regulaciju prometa Podravskom magistralom te je bilo kakvo zadržavanje uz prometnicu zbog sigurnosti sudionika u prometu i posjetitelja onemogućeno. Kraj aerodroma se nalazi službeno parkiralište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo