Sergej Bubka podrzava projekt atletskog centra u Splitu

16.12.2014.
20:12
VOYO logo

Potpredsjednik Svjetske atletske federacije (IAAF) i jedan od najboljih atleticara svih vremena Ukrajinac Sergej Bubka u Splitu je prisustvovao prvoj svecanoj sjednici Izvrsnog odbora Hrvatskog atletskog saveza na kojoj je predstavljen sportsko-stambeno-poslovni projekt Atletskog centra "Ruza Hrvatska" koji ce niknuti na mjestu sadasnjeg Parka mladezi.

Bubka je podsjetio kako je u Split prvi put dosao davne 1990. godine na Europsko prvenstvo. Izrazio je svoje zadovoljstvo dolaskom u Split i rekao da mu je iznimno drago da se moze pojaviti u funkciji potpredsjednika Svjetske atletske federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je ako mogu pomoci kraljici sportova - atletici. Cestitam predsjedniku HAS-a Ivanu Vesticu, ali i novoizabranim clanovima izvrsnog odbora. Za razvoj su potrebne tri strane - Ministarstvo, Savez i Federacija. Sutra cemo se zbog tog razloga svi susresti", rekao je Bubka.

Splitski gradonacelnik Ivo Baldasar objasnio je kako su investitori projekta braca Jozo i Slaven Zuzul i RNK Split, da su idejni projekti gotovi i da se radi o javno-privatnom partnerstvu. Predvida se kako ce sve dozvole biti gotove do kraja 2015. godine, a gradnja bi trebala zapoceti u 2016. godini. Zamisljeno je da se sadasnji Park mladezi obnovi i modernizira, te poveca broj gledatelja sa sadasnjih 5000 na 9000 mjesta s izvlacecom tribinama. Obnovit ce se tartan staza koja ce imati osam traka, a bit ce izgraden i atletski tunel duzine 110 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se moglo cuti, osim obnove stadiona izgradit ce se i objekti velicine 10.000 kvadrata u kojima ce biti ukupno 283 stana, cetiri etaze garaza s 4100 mjesta, kao i hotel s 94 sobe koje ce imati pogled na stadion i tako formalno tvoriti tribine.

"Zelimo zahvaliti Sergeju Bubki i trazimo njegovu pomoc u projektu stadiona, ali i u projektu Atletika za djecu, te pri dobivanju dijela financijskih sredstava IAAF-a. On nam moze pomoci da nam Svjetska federacija bude referenca u pokusaju dobivanja novcanih sredstava od raznih institucija. Jedan od projekata je i izgradnja atletske staze u Vukovaru. Krajnji cilj je da dobijemo akreditirani svjetski trening centar i da se time trajno upisemo u svjetsku atletsku kartu, a Bubka je sef svjetskog atletskog razvojnog programa", kazao je novoizabrani predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Vestic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo