INCIDENT NA US OPENU / Sereni Williams najveća kazna u povijesti tenisa

Zbog prijetnje linijskog sutkinji da će joj "ugurati lopticu u grlo i ubiti je", američka tenisačica kažnjena je sa 175.000 dolara i uvjetnom suspenzijom na dvije godine. Ako u te dvije godine ne napravi još neki incident, kazna će joj biti smanjena na 82.500 dolara.

1.12.2009.
7:32
VOYO logo

LONDON - Međunarodni teniski savez kaznio je američku tenisačicu Serenu Williams sa 175.000 dolara i uvjetnom suspenzijom na dvije godine zbog neprimjerenog ponašanja u polufinalu US Opena.

ITF je precizirao kako će mlađa sestra Williams za svaki sličan incident na nekom od Grand Slam turnira biti suspendirana u US Openu na dvije godine. Međutim, kazna će joj biti smanjena na 82.500 dolara ukoliko u dvije godine ne napravi nikakav incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američka tenisačica je kažnjena jer je u susretu protiv Belgijanke Kim Clijsters zaprijetila linijskoj sutkinji riječima: "Da mogu, uzela bih ovu lopticu, ugurala bih ti je u grlo i ubila te," a potom je razbila reket.

Povjerenik Grand Slama Bill Babcock potvrdio je da je Sereni izrečena najrigoroznija kazna u povijesti Grand Slam turnira. Dosad je najgore prošao, Jeff Tarango koji je zbog incidenta na US Openu prije 15-ak godina kažnjen s 48.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo