ostaje glavni / Sepp Blatter dobio peti mandat na čelu FIFA-e, Ali se povukao nakon prvog kruga

Image
Foto: AP Images

Blatter je tako dobio peti mandat na čelu FIFA-e, na čijem je čelu od 1998. godine, ali je njegov izbor zasjenio skandal s uhićenjima bivših i sadašnjih visokih dužnosnika FIFA-e

29.5.2015.
19:40
AP Images
VOYO logo

Švicarac Sepp Blatter (79) ostaje i naredne četiri godine predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) nakon što je na izbornom kongresu u Zuerichu njegov jedini protukandidat jordanski princ Ali bin Al Hussein odustao od kandidature poslije prvog kruga tajnog glasovanja.

Blatter u prvom krugu nije uspio skupiti potrebnih 140 od ukupno 209 glasova, ali je dobio 133 glasa, a Ali 73, uz tri nevažeća listića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatter je tako dobio peti mandat na čelu FIFA-e, na čijem je čelu od 1998. godine, ali je njegov izbor zasjenio skandal s uhićenjima bivših i sadašnjih visokih dužnosnika FIFA-e, koji su privedeni u Zuerichu dva dana prije izbora pod optužbama koje uključuju korupciju i pranje novca.

FIFA proživljava najgore trenutke od osnutka prije 111 godina, sumnja se da su prilikom dodjele domaćinstva Svjetskih prvenstava 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru članovi FIFA-e dobili mito, a zbog najnovijeg skandala čelnu organizaciju svjetskog nogometa napuštaju i sponzori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo