NADOMAK POLUFINALA / Senzacionalna pobjeda Medveščaka

Image

Medvjedi su gubili 3-0, ali su do kraja utakmice uspjeli izjednačiti i izboriti produžetak, tijekom kojega je Smyth zabio zlatni gol.

2.3.2010.
21:45
VOYO logo

U petom susretu prvog kruga doigravanja EBEL lige u hokeju na ledu Medveščak je u Grazu nakon produžetka pobijedio Moser Medical Graz 99ers 4:3 (0:3, 1:0, 2:0, 1:0) i u seriji na četiri pobjede poveo 3:2. Šesta utakmica u kojoj će Medveščak loviti pobjedu koja bi ga odvela u polufinale EBEL lige na rasporedu je u četvrtak u Ledenoj dvorani Doma sportova.

Medveščak je u Grazu stigao do trijumfa premda je nakon prve trećine gubio 0:3. No, "medvjedi" se nisu predavali i velikim preokretom stigli su na prag senzacije. Junak utakmice bio je Brad Smyth koji je zabio pobjednički gol u drugoj minuti produžetka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je sjajno otvorio utakmicu i već nakon prve trećine imao je tri gola viška, a golove su postigli Warren Norris (5:41, 15:03) i Eric Healey (8:09). Treći gol Norris je zabio iz kaznenog udarca.  "Medvjedi" su u tim trenucima bili neprepoznatljivi i bila je to sasvim sigurno njihova najslabija trećina u doigravanju. 

U nastavku utakmice zaigrali su daleko bolje i u 32. minuti Mike Prpich je smanjio na 1:3. U posljednjoj dionici igre Medveščaku je pomoglo nesportsko ponašanje Stefana Herzoga, koji je kažnjen zbog povlačenja, a potom i udarca s leđa. Medveščak je igrao prvo dvije, a potom još pet minuta s igračem više što je iskoristio postigavši dva gola.  Prvo je Andy Sertich u 46. minuti smanjio na 2:3, a potom je Mike Oullette u 52. minute izjednačio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do konca trećine Graz je imao više prilika za pobjedu, čak 45 sekundi i dva igrača više, no Medveščak se obranio i izborio produžetak u kojem je Smyth 'zlatnim golom' donio veliko slavlje skupini od 300-tinjak navijača Medveščaka u Grazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo