Neočekivan uspjeh / Senzacionalan uspjeh hrvatskog stolnotenisača: Srušio svjetskog viceprvaka i ostvario rezultat karijere

Image
Foto: profimedia.hr

Gaćina u dosadašnjoj karijeri ima dva srebra s Mediteranskih igara te timsko srebro i zlato u parovima s Europskog prvenstva

1.4.2022.
16:30
profimedia.hr
VOYO logo

Andrej Gaćina, hrvatski stolnotenisački veteran, u svojoj 36. godini ostvario je senzacionalan rezultat na turniru u Dohi. Pobjeda na jakom WTT Star Contender turniru je jedan od najvećih uspjeha u njegovoj dugoj karijeri.

Gaćina je trenutno 48. igrač svijeta te je drugi najbolje plasirani Hrvat na ljestvici nakon Tomislava Pucara.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskusni Gaćina je odmah na početku turnira pobijedio kazahstanskog predstavnika Gerassimenka s 3:2, a u drugom kolu je već kreirao golemu senzaciju porazivši istim rezultatom i aktualnog viceprvaka svijeta Šveđanina Moregarda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Padali Kinezi, Korejci...

Ždrijeb nakon toga nije izgledao ni malo lagan no Gaćina je bio nezaustavljiv. Redom su padali Wong Chun Ting iz Hong Konga i bivši juniorski prvak svijeta Kinez Xue Fei. U polufinalu mu je švedski predstavnik Karlsson predao meč bez borbe zbog ozljede, a u velikom finalu je Gaćina s 4:2 u setovima srušio i Korejca Lim Jonghoona, aktualnog svjetskog viceprvaka u parovima. Ono što cijeloj priči daje još senzacionalniji prizvuk jest činjenica da je Gaćina u finalu okrenuo 0:2 te na taj način došao do titule.

Image
Pale teške riječi /

Veliki šampion izvrijeđao Plazibata, a on mu poručio: 'Glupi Hrvat dolazi po tebe'

Image
Pale teške riječi /

Veliki šampion izvrijeđao Plazibata, a on mu poručio: 'Glupi Hrvat dolazi po tebe'

- Nevjerojatan je osjećaj osvojiti ovu titulu. Nisam ovo zamišljao ni u najluđim snovima i nisam očekivao da ću doći ovdje i osvojiti ovaj turnir. Na kraju nisam imao ni dovoljno majica, morao sam ih prati, ali sam jako sretan, osjećaj je nevjerojatan! Nisam baš dobro počeo meč, bio sam spor i svaka lopta mi je bila previsoka. Također nisam dobro servirao na početku, dok je on miksao u igri i nisam znao što očekivati ​​od njegovog servisa. Tada mi je trener rekao da počnem riskirati i dam sve od sebe i to sam i učinio. Moja psihička priprema bila je dobra za ovaj turnir, a prije svakog meča s trenerom sam uspostavio pravu taktiku. Naporan rad se isplatio i sada sam stvarno sretan, izjavio je presretni Andrej Gaćina nakon osvajanja turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gaćina u dosadašnjoj karijeri ima dva srebra s Mediteranskih igara te timsko srebro i zlato u parovima s Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo