NEOČEKIVANI RASPLET / Senzacija u Montrealu: Dodig potukao Nadala

Image

Hrvatski tenisač plasirao se u treće kolo Montreala pobjedom nad drugim igračem svijeta. U idućem meču očekuje ga srspki tenisač Janko Tipsarević.

11.8.2011.
9:18
VOYO logo

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobijedio je u u susretu drugog kola ATP turnira u Montrealu drugog igrača svijeta, Španjolca Rafaela Nadala rezultatom 1-6, 7-6(5), 7-6(5).

Bio je ovo drugi međusobni dvoboj Dodiga, 41. igrača na ATP ljestvici, i znatno bolje rangiranog Nadala koji je pobijedio u prvom susretu.

U više od tri sata igre Dodig je izgubio prvi set, a potom okrenuo situaciju u svoju korist, napravivši ukupno 19 aseva, od toga čak 11 u presudnom trećem setu.

"Nisam se htio predati iako sam izgubio prvi set i zaostajao 1-3 u drugom, i kada sam mu prvi puta oduzeo servis napokon sam se osjećao opušteno, a proradio mi je i servis. Tada sam postao siguran u svoj servis, a samim time bio sam opušteniji i kod dugačkih razmjena udaraca, pa sam čak i počeo forsirati duže razmjene. Teško je igrati napadački protiv takvih veličina kao što je Nadal. Ovaj meč dobio sam gradeći poene, nisam čekao pogreške protivnika", izjavio je Dodig.

Ovom pobjedom Dodig je ušao u treće kolo, zajedno s ostalom dvojicom hrvatskih tenisača - Ivom Karlovićem i Marinom Čilićem. U sljedećem kolu Dodig će igrati protiv Srbina Janka Tipsarevića, s kojim je dosad igrao samo jednom, ove godine u Delray Beachu, a slavio je Tipsarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić uspio se plasirati u treće kolo velikog ATP turnira u Montrealu. On je pobijedio Argentinca Juana Martina Del Potra sa 6-3, 6-4.

Čilić je svladao 19. igrača svijeta, s kojim je u dosadašnjim susretima imao negativan omjer, za sat i 23 minute. Bio je ovo peti međusobni susret Čilića i Del Potra i druga pobjeda hrvatskog tenisača. Posljednji put Čilić i Del Potro sastali su se ove godine na još jednom turniru iz Masters serije u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čiliću će u trećem kolu protivnik biti prvi nositelj i prvi igrač svijeta Srbin Novak Đoković, koji je u drugom kolu Montreala bio bolji od Nikolaja Davidenka iz Rusije sa 7-5, 6-1.

I treći hrvatski predstavnik u Montrealu, Ivo Karlović uspio se plasirati u 3. kolo velikog ATP turnira u Montrealu. On je nakon gotovo tri sata igre svladao Nijemca Philippa Petzschnera sa 6-7 (0), 7-6 (2), 7-6 (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj Karlovića i Petzschnera i treća pobjeda našeg igrača.

U 3. kolu Karlović će igrati protiv sedmog nositelja, Čeha Tomaša Berdycha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike